Societat 07/11/2019

Troben amiant durant l'esbucament del bloc VIII de Corea i Cort hi paralitza les obres

L'Ajuntament de Palma va detectar la presència de materials potencialment cancerígens a les canonades de baixada i en cobertes d'uralita

A. T.
1 min
Imatge del bloc VIII de Camp Redó

PalmaL'Ajuntament de Palma ha hagut de paralitzar l'esbucament del bloc VIII de Corea, iniciat el 19 de setembre, després que l'empresa adjudicatària trobàs amiant a les canonades de baixada i a les cobertes d'uralita d'algunes construccions aquesta setmana. Fonts municipals asseguren que l'enderrocament estarà acabat aviat i que s'està fent una "retirada adequada" d'aquest material potencialment cancerigen.

Davant la troballa, la plataforma Salvem el Camp Redó va anunciar aquest dimecres que presentaria una petició al Consistori perquè se'ls informàs "d'un possible risc per als veïns a l'hora d'esbucar el bloc VIII". Així, sol·liciten accés a "l'informe que s'està redactant" per saber "quines mesures es prendran quan s'esbuqui".

La plataforma recorda que "al costat d'aquest edifici hi ha tres blocs adossats a la part de darrere, quatre a la de davant i un altre en un lateral". Perquè no volen que "els veïns hagin de respirar l'amiant quan es tomi el bloc", insten l'Ajuntament que els avisi "dels riscos i de les mesures que s'han de prendre".

stats