Societat 05/03/2020

Una investigació detecta que algunes varietats de l'ametller són resistents a la 'Xylella fastidiosa'

L'estudi està finançat amb doblers de l'Impost de Turisme Sostenible

Ara Balears
1 min
A Mallorca hi ha 611 arbres infectats, 151 a Menorca i 265 a Formentera .

PalmaUn estudi demostra que algunes varietats d'ametller són resistents als efectes de la Xylella fastidiosa, el bacteri que afecta una part molt important dels cultius de les Balears. La primera fase de la investigació és la que ha demostrat la resistència de l'ametller davant el bacteri. Aquest projecte, finançat amb l'Impost de Turisme Sostenible i que ha costat 1.035.167 euros, l'han desenvolupat la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears, l'Institut d'Agricultura Sostenible del CSIC i l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries.

La primera fase de la recerca també ha demostrat que, tot i que entre varietats d'ametllers hi ha moltes diferències de susceptibilitat a la Xylella, entre les varietats de vinya n'hi ha moltes menys, i en les d'olivera no se n'han detectat.

La segona fase de l'estudi s'ha centrat en la incidència del bacteri en els cultius de secà i regadiu, i ha demostrat que afecta molt més els cultius de secà que els de regadiu. El resultat de l'informe apunta que actualment a les Balears hi ha 1.027 arbres infectats: 611 a Mallorca, 151 a Menorca i 265 a Formentera.

stats