Societat 10/08/2022

Alliberen un falcó marí al Parc Natural de la Dragonera

Es tracta d’una espècie protegida que durant l’estiu cria a l’arxipèlag balear

ARA Balears
2 min
El falcó marí alliberat.

PalmaEl COFIB ha alliberat aquesta setmana un falcó marí (Falco eleonorae) al Parc Natural de la Dragonera, d’on havia estat rescatat. Segons han informat en un comunicat, van trobar aquest exemplar dins la mar i no podia emprendre el vol. Després de donar l’avís al COFIB i de comprovar que el seu estat de salut era bo, ha tornat al seu hàbitat. L’alliberació s’ha dut a terme prop de la població present a la Dragonera just després d'haver-lo revisat, ja que no interfereix en l’època de cria.

La vicepresidenta del Consell de Mallorca i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, ha agraït la feina del COFIB i ha destacat que "com a espècie protegida endèmica de la costa mediterrània, la població de falcons marins del Parc Natural de la Dragonera és molt important i per aquest motiu hem iniciat un estudi de l'espècie que acabarà per setembre".

Al Parc Natural de la Dragonera s’hi troba una de les poblacions més importants de falcó marí de les Balears. A l’Arxipèlag, però, hi té una presència temporal, ja que arriba a la primavera des de Madagascar per criar als penya-segats i llocs inaccessibles de la costa i parteix amb la migració postnupcial, a la tardor. Entre el 2001 i el 2019 se censaren al Parc 194 exemplars de falcó marí per any, de mitjana.

Mentrestant, s’alimenta dels petits passeriformes que migren des d’Europa cap a l'Àfrica, aprofitant el seu pas per l’illa. La seva morfologia es caracteritza per tenir les plomes de les ales i la coa molt llargues per facilitar les maniobres de caça durant el vol. El falcó marí és una espècie protegida en règim de protecció especial. Des del COFIB recorden la importància d’avisar el centre de rescat en cas de trobar aquesta espècie en perill o una altra.

stats