Societat 30/05/2020

Alliberen 217 exemplars de tortuga mediterrània a Felanitx

Aquesta espècie està protegida i no es permet la possessió, el transport, la venda, el comerç o l'intercanvi d’exemplars

Ara Balears
1 min
Exemplars de tortugues joves.

PalmaUn total de 217 exemplars de tortuga mediterrània han tornat al seu hàbitat natural en el municipi de Felanitx, segons ha informat la Conselleria de Medi Ambient i Territori. El personal tècnic del Consorci per a la Recuperació de Fauna de les Illes Balears (COFIB) i el Servei de Protecció d'Espècies s'han encarregat d'alliberar-los.

Segons ha explicat la Conselleria, aquests exemplars s’han recuperat al COFIB, on atenen, anualment, més d’un miler de tortugues, que després es retornen al medi natural. Cal recordar que aquesta espècie està protegida, ja que està inclosa en la llista d’Espècies Silvestres en Règim de Protecció Especial i, per tant, no es permet la possessió, el transport, la venda, el comerç o l'intercanvi d’exemplars.

Els 76 exemplars adults, 13 subadults i 128 juvenils han estat amollats a Felanitx perquè se la considera una zona de distribució amb baixa densitat de població. Un dels objectius d'enguany, de les tasques de recuperació i conservació de la tortuga mediterrània, és reintroduir-la a les àrees on n'hi ha pocs exemplars, per poder reforçar-ne la presència i millorar la connectivitat entre poblacions.

stats