L'estiu d'... Alicia Sintes
Societat 11/08/2023

Alicia Sintes: "Volia anar a cercar bolets, però les tempestes no ens han deixat... de moment"

La científica aprofita per anar a veure la família a Àustria, lluny de la calor de Mallorca i lluny de telescopis astronòmics

Héctor Rubio
2 min
Alicia Sintes i la seva parella estan passant les vacances sota la pluja

PalmaCatedràtica. Doctora en Física per la UIB. Més de tres centenars de publicacions a tota classe de revistes científiques. Assessora científica de l'Agència Espacial Europea. Experta en ones gravitacionals. Les investigacions del seu equip els varen valer part del Premi Nobel de Física del 2017. Aquest estiu, com molts altres, aprofita per anar a veure la família a Àustria, lluny de la calor de Mallorca i lluny de telescopis astronòmics i de la feina (més o menys).

El seu objectiu és senzill: desconnectar del dia a dia, gaudir de la pau del privilegiat entorn natural d'Estíria, província coneguda com la Grüne Mark (la marca verda), ja que més de la meitat de la seva superfície està poblada per boscos. La resta, grosso modo, són prats i cultius. L'objectiu d'Alicia Sintes és gaudir de tot això, fer muntanyisme, passejar i anar a cercar bolets.

Desafortunadament, de moment, no és possible. Les tempestes estan sent intenses a tot Àustria i el fred és palpable. El termòmetre marca 13 graus i la sensació tèrmica encara és inferior. Així que fins que amaini el temporal, diverses capes de roba en sortir a l'exterior i res de bolets. Ha aprofitat per veure museus.

Això de desconnectar de la feina ho duu com pot. "De moment no he obert el correu electrònic, però potser avui ja ho he de fer", es lamenta. "Això sí, estic preparant una altra tesi doctoral per a una universitat alemanya, així que l'ordinador ha vingut dins les maletes", diu. Encara que estigui de vacances, la feina a la Universitat prossegueix i les campanyes de deteccions d'ones gravitacionals continuen analitzant dades.

Poc sol i menys platja

Quan se li demana si li agrada la platja, diu que sí, però amb mesura. Prefereix els llocs aïllats i fugir de les aglomeracions, i reconeix que aquest any, de moment, hi ha anat poc. Des de començament d'estiu, confessa, ha tocat dues vegades l'aigua de la mar: "Tenc el mateix color que a l'hivern".

stats