Societat 08/04/2020

Els metges descarten que els alemanys puguin fer turisme aquest estiu

Així ho preveu el president de la Cambra de Professionals Mèdics d'Alemanya, Klaus Reinhard

Ara Balears
2 min
Turistes a la recepció d'un hotel

PalmaEls alemanys, un dels principals mercats emissors de Balears, no podran viatjar a Mallorca aquesta temporada. El president de la Cambra de Professionals Mèdics d'Alemanya, Klaus Reinhard, n'està convençut. "No crec que puguin anar de vacances aquest estiu", ha dit a un dels diaris del grup mediàtic Funke. De fet, es preveu que sigui durant l'estiu quan els alemanys puguin tornar a fer vida normal. Això sí, es farà de manera gradual i en funció de les mesures adoptades pel Ministeri Federal d'Interior. Si no es compleixen les normes, hi haurà sancions.

Les autoritats del país han decidit que totes les persones que entrin a Alemanya estiguin confinades durant 14 dies. Aquesta restricció afecta els alemanys o estrangers que tornin al país. En cap cas hi podran entrar turistes, només en creuaran la frontera els transportistes i altres grups especialment definits.

El Ministeri Federal d'Interior està redactant un reglament en el qual exposa aquestes mesures. Una d'elles és que els residents han de restar a ca seva i no "es permeten les visites externes". De fet, les persones que no compleixin aquesta norma seran sancionades i la quantitat de la multa depèn del "perill que suposi el delicte per a la salut pública".

Aquestes notícies no són bones per al sector turístic de Balears. Segons indica un informe del Govern, l'any passat arribaren a les Illes 16.453.697 turistes, un 0,7% menys que el 2018, i d'aquesta xifra, 4.539.921 foren alemanys, amb un pes del 27,6% de les entrades. Per darrere s'hi situen els britànics, amb 3.745.545 visitants el 2019, i els espanyols, amb 2.772.223 turistes.

No hi ha cap dubte que la crisi sanitària provocada per la pandèmia del coronavirus provocarà greus conseqüències en el sector turístic de les Balears. Els hotelers tenen les portes dels seus establiments tancades i no saben quan tornaran a obrir. Davant aquesta incertesa, els experts tenen clar que la temporada turística d'enguany està tocada i no remuntarà, com a mínim, fins al 2021.

Segons el catedràtic d'economia de la Universitat de les Illes Balears Eugeni Aguiló, "quan hi ha xocs forts, el turisme tarda entre tres i quatre mesos a tornar a recuperar-se" i, en un escenari molt optimista, la temporada turística "podria començar l'1 d'agost", comenta. Tot i això, pensa que l'afluència de visitants d'anys anteriors no es començaria a recuperar fins al 2021, una opinió amb la qual també està d'acord el catedràtic de geografia Pere Salvà, qui insisteix que la temporada d'enguany està perduda. "L'únic que pot passar a les Balears és que vinguin turistes cap a la tardor".

stats