Societat 15/01/2020

L'Ajuntament de Palma espera que el 2021 Son Banya sigui un solar

La Junta de Govern ha aprovat la segona fase del projecte de demolició del poblat xabolista

K. O.
1 min
El poblat de Son Banya, a Palma

PalmaL'Ajuntament de Palma espera que el 2021 Son Banya sigui un solar que després se cedirà al Govern perquè hi construeixi una residència, segons ha explicat el regidor de Cultura i Benestar, Antoni Noguera. La Junta de Govern ha aprovat la segona fase del projecte tècnic de demolició del poblat xabolista. Actualment hi viuen 90 famílies en 85 cases perquè durant la primera fase del projecte es varen executar 42 desallotjaments i varen abandonar Son Banya 117 persones.

Segons Noguera, l'actuació costarà 917.000 euros i l'elaboració d'un cens per quantificar el nombre de persones que encara viuen al poblat, que són 7.000, segons Efe. El regidor ha explicat que les obres de demolició es faran per illetes i no casa per casa com es va fer en la primera fase. L'objectiu és que l'esbucament sigui més eficient i segur per als operaris. A més, una vegada s'hagin demolit totes les xaboles s'aixecarà un talús per evitar qualsevol nova construcció.

Noguera no ha especificat quan començarà la segona fase de demolició, però sí que ha indicat que el calendari d'actuacions s'iniciarà per solucionar els aspectes judicials, l'enviament de les ordres de desallotjament i l'adjudicació de les obres de demolició a una empresa.

stats