Societat 11/05/2022

L'Ajuntament de Palma destinarà un milió d'euros als taxistes perquè adquireixin vehicles elèctrics

Es tracta d'una mesura que es va acordar amb el sector arran de la pujada dels preus del carburant

ARA Balears
1 min
Taxistes circulant per Palma.

PalmaEls taxistes podran adquirir vehicles elèctrics a través d'una línia d'ajudes d'un milió d'euros que ha aprovat aquest dimecres l'Ajuntament de Palma, segons ha anunciat el regidor de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau.

El regidor ha destacat que es tracta d'una mesura que es va acordar amb el sector arran de la pujada dels preus del carburant i l'increment de tarifes aprovat el mes de març passat, segons recull Europa Press.

Ajuda complementària

Aquesta línia d'ajudes, que es finançarà mitjançant el romanent municipal, serà complementària a altres ajudes del Govern i de l'Estat per adquirir aquest tipus de vehicles.

"Palma, com altres ciutats europees, haurà d'assumir la generació d'una zona de baixes emissions, a la qual serà més senzill adaptar-se amb aquesta mena de vehicles", ha afegit Dalmau.

Cal mencionar que aquesta nova línia d'ajudes està orientada a subvencionar l'adquisició de vehicles elèctrics purs per donar compliment a la Llei de canvi climàtic, que determina les mesures necessàries per implementar zones de baixes emissions (ZBE) en els municipis de més de 50.000 habitants i a les Illes.

stats