Societat 11/11/2020

L'Ajuntament de Palma destinarà 59 milions a plantar 10.000 arbres i mantenir zones verdes

Cort preveu potenciar la connectivitat entre parcs, jardins i espais naturals a través de corredors verds

Ara Balears
2 min
Palma de Mallorca tornarà a ser Palma

PalmaLa Junta de Govern de l'Ajuntament de Palma ha adjudicat aquest dimecres una part del contracte de manteniment de les zones verdes i dels arbres de la ciutat dels pròxims quatre anys. Es preveu plantar 10.000 arbres al llarg de la legislatura, i d'aquests, 2.000 substituiran exemplars morts, segons ha explicat la regidora d'Infraestructures i Accessibilitat, Angélica Pastor. Al bosc de Bellver ja s'han plantat 200 arbres i l'any que ve es preveuen sembrar 2.000.

La plantació permetrà avançar en el pla Palma Verda 2030 per adaptar la política ambiental del municipi als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides. El pla preveu potenciar la connectivitat entre parcs, jardins i espais naturals, com ara el torrent dels Jueus, el torrent Gros, el pla de Sant Jordi, el bosc de Bellver, na Burgesa, Son Vida i Son Quint a través de corredors verds.

Concretament, aquest dimecres s'han adjudicat quatre lots dels sis que preveu el contracte. L'empresa Tecnigral SL disposarà de 2,9 milions per redactar un projecte per potenciar el viver municipal, que recuperarà funcions divulgatives i de formació. També servirà per redactar projectes pendents d'executar de pressupostos participatius com ara l'hort urbà de Son Flor, jocs infantils de Son Espanyol, millores a la zona verda de Son Fuster, i per instal·lar els aparells de gimnàstica de Son Roca i invertir en jocs infantils adaptats.

El lot 1 s'ha adjudicat a l'empresa Acciona per un import de 18,4 milions per mantenir els espais verds de la zona de Llevant i conservar el patrimoni vegetal, mentre que l'UTE Urbaser-Logista Urbana gestionarà el manteniment de les zones verdes de Ponent per un import de 23,8 milions. La mateixa empresa també s'encarregarà del manteniment dels arbres de la ciutat, amb un pressupost de 13,8 milions. Els lots serviran per "posar al dia" els jardins i les seves infraestructures i es crearan 40 llocs de feina nous.

stats