Societat 22/02/2022

La proposta de Sóller per la qual s'interessen altres ajuntaments: permís per aparcar davant el gual

El Consistori presentarà aquesta setmana l'esborrany de l'ordenança que permetrà als propietaris estacionar davant la seva plaça

1 min
L'entrada del carrer de sa Lluna de Sóller

L'Ajuntament de Sóller presentarà en el pròxim ple l'esborrany de l'ordenança que permetrà que els propietaris d'un gual permanent puguin aparcar davant la seva plaça reservada. Segons ha explicat a l'ARA Balears el tinent de batle del municipi, Carlos Darder, "és una mesura atractiva per la qual s'han interessat altres ajuntaments de les Balears".

En total, són 800 –dels més de 1.000 guals que hi ha a Sóller– els que es podrien beneficiar d'aquesta mesura. En concret, són els guals situats a un carrer amb espai suficient per aparcar-hi un vehicle. Aquesta és la proposta del consistori solleric per resoldre els problemes d'aparcament i mobilitat del municipi, als quals ja feia referència el batle, Carlos Simarro, en una entrevista a aquest diari.

El procediment per comprovar si el vehicle aparcat al carrer correspon al propietari del gual es farà a través d'un sistema informatitzat que relacioni la matrícula amb el titular de l'habitatge corresponent. El que queda per esclarir és si els que es beneficiaran d'aquesta plaça extra hauran de sofrir un increment de la quota del gual. Tot i això, Darder ha assegurat que, si fos així, seria un preu raonable.

stats