Societat 30/06/2020

El Govern destina més de tres milions a ajudes al lloguer per a les famílies afectades pel covid-19

Amb aquesta convocatòria, l'Executiu pretén arribar a unes 2.000 persones

Catalina Riera
2 min
La ciutat de Palma.

PalmaEl Govern destinarà 3,5 milions d'euros a ajudes al lloguer per a les famílies que s'han vist directament afectades pel covid-19. Amb aquests ajuts, que es podran sol·licitar a partir de dia 6 de juliol per via telemàtica, l'Executiu pretén arribar a unes 2.000 persones. Així ho ha dit aquest dimarts el conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons.

Es tracta d'una subvenció directa per pagar els sis mesos de lloguer, que van de l'abril fins al setembre, o tornar els microcrèdits destinats a pagar les mensualitats a les entitats bancàries. L'objectiu d'aquestes ajudes és "garantir l'habitatge" a les famílies més vulnerables, ha explicat Pons, qui també ha especificat que, d'aquests 3,5 milions, "2,4 provenen del pla estatal del govern espanyol, i 1,1 milions, del fons del Govern balear".

Per poder de sol·licitar aquests ajuts, s'han de complir una sèrie de requisits. S'ha de ser titular del contracte de lloguer, estar a l'atur o en un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) a causa de la crisi sanitària. També hi poden optar les persones que s'han vist afectades per una reducció de jornada durant l'estat d'alarma i els autònoms que han suspès l'activitat o han patit una reducció significativa dels seus ingressos. Així mateix, se'n poden beneficiar els treballadors de temporada que l'any passat tenien un contracte i les víctimes de violència masclista.

El contracte de lloguer ha de ser de 900 euros, com a màxim, i la durada ha de ser, com a mínim, d'un any. També s'ha d'acreditar que és l'habitatge habitual i que les despeses superen el 35% dels ingressos. A més, els ingressos de les famílies han de ser inferiors a 1.600 euros en règim especial, i de menys de 2.100 en el cas de les famílies que tenen a càrrec persones amb discapacitat.

El Govern subvencionarà amb un màxim de 600 euros les famílies en règim general i amb 800 euros aquelles amb especial vulnerabilitat o situacions de violència masclista. D'aquesta manera, les ajudes poden arribar "fins a 3.600 euros per família en règim general o fins a 4.800 euros en famílies d'especial vulnerabilitat", ha especificat Pons.

stats