Societat 21/01/2021

3.400 restauradors de Mallorca ja han demanat els 1.500 euros d'ajudes del Consell

La institució ha aprovat destinar 3,9 milions del fons covid als sectors més afectats per la pandèmia

Ara Balears
1 min
El Consell ja ha abonat uns dos milions d'euros de les ajudes als restauradors

PalmaUn total de 3.400 bars i restaurants de Mallorca ja han sol·licitat els 1.500 euros del Consell Insular. El conseller d'Hisenda i Funció Pública, Josep Lluís Colom, ha anunciat durant el ple extraordinari d'aquest dijous que dels cinc milions ja se n'han abonat dos. Aquests ajuts es tramiten des del mes de desembre del 2020 a través de la Fundació Mallorca Turisme i es poden sol·licitar fins dia 28 de febrer.

Per altra banda, durant el ple, tots els grups polítics han votat a favor de modificar el crèdit del fons covid. L'import és de 3.950.000 euros i l'objectiu és ajudar els sectors més afectats per la pandèmia. Així mateix, també s'ha aprovat modificar els estatuts de la Fundació Mallorca Turisme perquè aquest organisme sigui més àgil a l'hora de gestionar ajudes.

El conseller d'Hisenda i Funció Pública, Josep Lluís Colom, ha especificat que, d'aquests 3.950.000 euros, dos milions es destinaran a una convocatòria d'ajudes al comerç i 1.950.000 seran per a la Fundació Mallorca Turisme. Aquesta darrera partida servirà per dur a terme diferents convocatòries en el marc del pla d'ajudes als sectors afectats pel covid-19: restauració, gimnasos, comerços, majoristes i oci nocturn. El conseller ha agraït també el vot favorable de tots els partits del Consell i ha destacat que aquest expedient de modificació de crèdit "no afecta temes d'estabilitat pressupostària, ja que correspon a una redistribució del pressupost", ha dit.

stats