Marratxí
Societat 11/06/2024

Una agrupació de pares de Pòrtol denuncia la manca d'infraestructures esportives per als nins

Lamenten la manca de voluntat de l'Ajuntament "de donar solucions al problema" i asseguren que "fa anys que no s'inverteix" en aquests espais

ARA Balears
2 min
El pavelló Blanquerna, a Marratxí.

PalmaUna agrupació de pares del Club de Vòlei de Pòrtol han denunciat la manca d'infraestructures esportives que viu la localitat. En un escrit, el grup ha volgut reivindicar la importància que els nins i adolescents puguin practicar aquest i altres esports "com un dret fonamental". Expliquen que el 20 de maig el Club els va enviar una circular en què assenyalaven que s'havien d'"eliminar" jugadors dels equips masculins i femenins perquè no hi ha espais suficients perquè totes les categories puguin entrenar. Concretament, els afectats són nins d'entre 12 i 16 anys.

"Aquesta notícia va impactar psicològicament els nostres fills, ja que per molt d'esforç de superació que hagin fet, quedaran sense poder jugar en l'equip", han lamentat, i han assegurat que "viuen una situació de maltractament institucional, ja que no saben si un dia un d'ells quedarà fora de l'equip". "Hi ha un nivell competitiu molt alt perquè només volen agafar els millors", expliquen.

Davant la situació, l'agrupació lamenta la manca de voluntat per part de l'Ajuntament "de donar solucions al problema". "Donar solucions implica inversions econòmiques, però mentre arriben es poden fer convenis amb entitats públiques com els instituts municipals esportius de Palma o convenis per llogar espais a entitats privades del municipi que puguin oferir llocs per entrenar", apunten. En aquest sentit, asseguren que "fa anys que no s'inverteix en infraestructures".

D'altra banda, també han criticat el mal estat del pavelló de Blanquerna. Asseguren que les goteres i la manca d'arranjaments han estat presents tota la temporada i que els pares "amb pal de fregar i poal" ho han hagut de netejar.

Així, manifesten que no aturaran fins que no s'arribi a una solució. "Volem compromisos reals i solucions a aquest problema. Volem solucions per poder exercir el dret a l'esport dels nostres fills", han conclòs.

stats