Societat 20/05/2022

Agricultura abona els primers 51 expedients per valor de 800.000 euros de l'ajuda de la sequera

El 60% dels doblers pagats en aquesta tongada correspon a pagesos i ramaders de Menorca

ARA Balears
1 min
Un camp a Mallorca.

PalmaLa Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació ha abonat aquest divendres els primers 51 expedients de l'ajuda de la sequera del 2021, per valor de 798.696,21 euros. Segons ha informat el Govern, el 60%, és a dir, 31, corresponen a pagesos i ramaders de Menorca. La resta són de Mallorca.

El Butlletí Oficial de les Illes Balears va publicar aquest dijous l'augment d'un 90% del crèdit per aquesta línia d'ajudes per poder cobrir tots els expedients presentats, un total de 400. D'aquesta manera, es destinaran 1.900.000 euros, 900.000 euros més dels prevists inicialment, a l'ajuda per al sector agrari per alimentar el bestiar i garantir la continuïtat de les explotacions a Mallorca i Menorca.

L'objectiu, segons ha assenyalat la Conselleria, és cobrir tota la demanda sol·licitada en un any especialment complicat per als ramaders de les Balears, per la multitud de factors sobrevinguts, i també per la manca de pluges que ha afectat els cultius de farratge i cereals. Aquesta línia d'ajudes estableix uns imports per explotació en funció del tipus de bestiar i la zona geogràfica de les finques.

El període de sol·licitud d'aquesta ajuda va finalitzar el 29 d'octubre del 2021. El Govern ha apuntat que atesa la disponibilitat pressupostària i la manca de pluja durant els mesos d'hivern, es va decidir augmentar el pressupost, que s'ha hagut de comunicar a la Comissió Europea i això ha endarrerit el termini dos mesos.

stats