L'ESTIU DE... Agnès Llobet
Societat 17/08/2023

Agnès Llobet: "Els meus estius són aigua, trempó i pa amb oli'"

L'actriu està de gira per Mallorca representant l'obra 'He jugat amb els llops'

2 min
Agnès Llobet

Palma"Aigua, trempó i pa amb oli". Així defineix el seu estiu Agnès Llobet. Poetessa i actriu mallorquina, ha aparegut a diverses sèries de televisió, com Amor de cans, Acacias 38, La cocinera de Castamar o La casa de papel. A més, ha publicat diversos poemaris, com L'incendi de les papallones, El desig d'Alcmena o la seva darrera publicació, Turista zero.

"Per la feina que tinc, les meves vacances no són mai durant l'època 'tradicional", i és que l'estiu de Llobet es presenta bastant ocupat. Actualment, es troba engrescada en el projecte Literactua, una iniciativa organitzada per Produccions de Ferro i la Fundació Mallorca Literària, i està de gira pels municipis de l'illa representant He jugat amb els llops. L'obra, que neix de la novel·la de Gabriel Janer Manila, conta la història d'un infant salvatge que es va criar tot sol a Sierra Morena. A més, Llobet està immersa en una escriptura per a un futur projecte que ha d'entregar, cosa que quasi no li deixa temps per gaudir de l'època estival.

L'actriu, que es troba constantment anant i venint de Barcelona i de Madrid, diu que el que més li agrada de l'estiu són "les tomàtigues de l'hort de mon pare". Llobet gaudeix de "les trobades familiars dels horabaixes, en què mai no falten un pa amb oli o un trempó", i de la piscina. "No soc de platja", afegeix.

En canvi, el que menys li agrada de l'època més calorosa de l'any és la saturació turística: "No m'agrada sortir de casa i que la primera rotonda ja estigui col·lapsada pel trànsit". De fet, Llobet critica "els lloguers irregulars" i no suporta "el renou constant pel permís absolut indiscriminat que tenen els hotelers i els turistes".

stats