Societat 20/04/2020

Les agències de viatges demanen que els afectats per un ERTO i els sanitaris rebin una bonificació per anar de vacances

La intenció d'ACAVE és accelerar la recuperació del sector turístic aquest estiu

Ara Balears
1 min
Hotel de les Illes Balears

PalmaL'Associació Corporativa d'Agències de Viatges Especialitzats (ACAVE) ha proposat un pla al govern espanyol amb l'objectiu "d'accelerar la recuperació del sector turístic durant aquest estiu". Li demana que subvencioni de manera "parcial" les vacances del personal sanitari i de totes les persones afectades per un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) perquè puguin viatjar a destinacions de l'Estat, segons indica Efe.

Amb aquesta proposta, la patronal pretén oferir alternatives a les declaracions de la ministra de Treball, Yolanda Díaz, que va dir que la reactivació del sector seria a final d'any. El president de l'associació, Martí Sarrate, afirma que les paraules de Díaz "es contradiuen amb els plans estratègics que s'estan treballant", que consisteixen a "fer campanyes de promoció que reactivin el turisme nacional per tal de salvar part de la temporada d'estiu i del període posterior fins a final d'any", ja que el turisme internacional "haurà d'esperar al 2021", recalca.

ACAVE exposa que les persones que es troben a l'atur per un ERTO i el personal sanitari s'han vist directament afectats per la crisi sanitària provocada pel covid-19. Per això, demana "una bonificació o targeta de crèdit, amb càrrec a l'Estat, per un import a determinar per l'Executiu". Aquests col·lectius només "la podrien emprar en les agències de viatges per pagar parcialment les seves vacances al territori espanyol", comenta.

La patronal considera que aquesta mesura ajudaria a reactivar de manera "transversal el consum i tot el sector turístic", i que en aquests moments "és molt necessària".

stats