Societat 08/12/2020

Afers Socials pagarà la Resoga davant l'endarreriment del govern espanyol amb l'Ingrés Mínim Vital

La Conselleria calcula que unes 350 famílies més es podran beneficiar de l'ajut autonòmic

Ara Balears
1 min
Cues en una parròquia de persones recollint bosses d’aliments. / MANOLO GARCÍA

PalmaLa Conselleria d'Afers Socials ha decidit pagar la Renda Social Garantida atès l'endarreriment del govern espanyol en la gestió de l'Ingrés Mínim Vital (IMV). Així, ha elevat a Consell de Govern una modificació del Decret Llei 10/2020 de prestacions socials de caràcter econòmic de les Illes Balears per donar cobertura a famílies vulnerables que, per diverses raons, encara no han pogut accedir a l'IMV. La Conselleria calcula que unes 350 famílies més es podran beneficiar de l'ajut autonòmic gràcies a la modificació del decret.

"Aquesta és una manera d'adaptar-nos a la situació provocada per la gestió de l'IMV, que s'està resolent molt lentament i en termes no previstos inicialment a la llei estatal", ha explicat la consellera d'Afers Socials, Fina Santiago. Ha afegit que l'objectiu és que la renda social "pugui arribar a més ciutadans i ciutadanes en situació de vulnerabilitat".

La legislació actual estableix que perquè una persona pugui sol·licitar la Renda Social Garantida ha de tenir una resolució desestimatòria de l'Ingrés Mínim Vital. La realitat és que els darrers dos mesos hi ha hagut un nombre "molt considerable" de resolucions de l'IMV que no són desestimatòries sinó inadmeses, i les famílies que es troben amb aquesta resolució d'inadmissió no poden fer requeriments.

Davant aquesta situació, el Govern balear proposa en la nova normativa que en aquestes situacions es podrà rebre la Resoga, sempre que es compleixin les condicions. També podran rebre la renda social aquelles persones que hagin sol·licitat l'IMV i hagi passat el temps màxim de resolució sense que l'executiu central hi hagi donat resposta.

stats