Societat 29/06/2020

Afers Socials preveu que 3.500 persones comencin a rebre l'Ingrés Mínim Vital abans de setembre

El Govern ha contractat 26 auxiliars administratius per ajudar els beneficiaris amb els tràmits

Ara Balears
2 min
Es podrà sol·licitar la Resoga extraordinària per covid-19 mentre duri l'estat d'alarma

PalmaLa Conselleria d'Afers Socials i Esports del Govern balear calcula que unes 3.490 persones de les Illes poden tenir accés al nou Ingrés Mínim Vital (IMV) del govern espanyol, atès que són les que ja perceben la Renda Social Garantida (Resoga) o la Renda Mínima d'Inserció. Per tal que els subsidis comencin a arribar abans del 31 d'agost, l'Executiu ha contractat 26 auxiliars administratius que començaran a ajudar amb els procediments a partir d'aquest dilluns.

"Estam convençuts que els perceptors de la Renda Social Garantida i la Renda Mínima d'Inserció són candidats a rebre l'Ingrés Mínim Vital del govern espanyol", ha assegurat la consellera Fina Santiago al respecte. Ara es pretén que tots els possibles beneficiaris puguin emplenar la sol·licitud entre els mesos de juliol i agost. Per agilitzar el procés, els 26 nous professionals "telefonaran a les famílies i acordaran una cita prèvia", ha explicat Santiago.

Segons ha informat la Conselleria, un equip format per quatre persones telefonarà a cadascun dels perceptors per citar-los a un dels vuit punts d'atenció que s'han habilitat arreu de les Balears. Allà, els 22 nous treballadors restants ajudaran els possibles beneficiaris a emplenar les sol·licituds a la Seguretat Social, únic òrgan competent que pot atorgar o denegar l'IMV.

La Direcció General d'Afers Socials calcula que durant el mes de maig 2.377 famílies varen rebre la Resoga i 1.114 varen accedir a la RMI. En total, sumen 3.490 unitats que podrien percebre l'IMV. Amb l'objectiu d'arribar a un major nombre de persones, la Conselleria ha establert torns de matí i d'horabaixa.

Així mateix, el Govern recorda que el 31 d'agost tots els perceptors de la Resoga hauran d'haver sol·licitat la prestació social estatal i que en cas que el Ministeri els denegui l'IMV, podran mantenir o accedir a la renda balear. El decret llei aprovat pel Consell de Govern va establir que la RMI que gestionen els consells insulars desapareixerà a final d'any, atès que amb l'adaptació de la Resoga a la nova realitat de les prestacions, els beneficiaris de la RMI insular ja queden coberts pel subsidi del govern espanyol o autonòmic.

stats