Reivindicació
Societat 17/02/2024

Com afectarà al trànsit la tractorada d'aquest dilluns?

S'espera que prop de 200 tractors d'arreu de Mallorca arribin a Palma

ARA Balears
2 min
Imatge de la tractorada aquest dimarts a Inca

PalmaUns 170 tractors arribaran a Palma aquest dilluns des de diferents punts de la part forana per defensar el camp balear i reivindicar millores urgents que l'ajudin a sortir de la greu crisi en la qual es troba, tant a les Illes Balears com arreu d'Espanya. Els convocants de la tractorada són les organitzacions agràries UPA-AIA Illes Balears, Unió de Pagesos de Mallorca, Cooperatives Agroalimentàries i Asaja-Balears, que critiquen la "inacció" de les institucions públiques, així ho han informat en un comunicat conjunt.

El sector agrari balear es concentrarà enfront de la Delegació del Govern de les Illes Balears per expressar les seves reivindicacions enfront de la Unió Europea (UE) i els governs espanyol i balear. Està previst que els tractors parteixin entre les 9.00 i les 10.15 hores des dels municipis de Mallorca, com Campos, Vilafranca de Bonany, Ariany, Santa Maria o sa Casa Blanca i duran a terme un recorregut per vies comarcals.

A partir de les 11.00 hores aproximadament es concentraran en el polígon de Llevant de Palma i la marxa dels tractors per Ciutat començarà a les 11.30 des de l'avinguda de Mèxic. El recorregut serà de 4,5 quilòmetres i els tractors recorreran el carrer de Manacor, les avingudes, el passeig de Mallorca, el carrer de Jaume III i el Born fins a arribar a les portes de la Delegació del Govern de les illes Balears, on lliuraran les seves reivindicacions al delegat del Govern.

Davant l'arribada massiva de tractors a Palma, la Policia Local ha previst un operatiu policial i tallaran els carrers durant el temps que passin els tractors. Segons han informat a través d'una nota de premsa, durant el matí i el migdia de dilluns no es podrà circular per l'avinguda d'Antoni Maura, l'avinguda d'Adolfo Suárez, l'avinguda de Gabriel Alomar, el carrer de Joan Maragall, el carrer de Felicià Fuster, el carrer de Callao, el carrer de Brolleu i l'avinguda de Mèxic.

Per altra banda, la tractorada també afectarà el transport públic de Palma i s'han previst modificacions en els horaris i les rutes de diverses línies. Així, les línies afectades per la manifestació dels pagesos són: A1, LCC, L1, L3, L4, L5, L6, L7, L8, L9, L10, L11, L12, L14, L16, L18, L19, L20, L22, L23, L24, L25, L27, L28, L31, L32, L35, L39, L40, L46 i L47.

A més, la línia CC quedarà sense servei entre les 12.00 i les 14.00 hores. En aquest mateix interval, la línia L25 en sentit l'Arenal circularà desviada per l'avinguda de Gabriel Roca, l'avinguda d'Argentina, el passeig de Mallorca, l'avinguda de Portugal i la seva ruta normal; i la L35 acabarà la seva ruta a la parada 559 (plaça d'Espanya-estació Intermodal).

Finalment, es produiran desviaments en l'L12 i L24 des de les 11.00 fins a les 12.00 hores. Pel mateix motiu, l'L18 no entrarà a Manuel Azaña i circularà desviada per l'autopista i l'avinguda de Gabriel Alomar fins al carrer de Manacor.

stats