Societat 11/12/2019

L'aeroport de Menorca celebra 50 anys donant resposta a les necessitats de l'illa

L'equipament aeroportuari es presenta modern, adaptat a la realitat i pioner en innovació

Ivan Martín
2 min
Responsables d'Aena, institucions insulars i la presidenta del Govern Balear participaran a l'acte del 50è aniversari.

MaóLa directora de l’aeroport de Menorca, Eva Valenzuela, s’ha mostrat “orgullosa” de poder celebrar el 50è aniversari de la infraestructura des d’un càrrec de gestió. La màxima responsable de l’equipament aeronàutic assegura que les instal·lacions estan en un estat òptim i es corresponen amb la realitat de Menorca. “És un sentiment molt especial veure créixer una infraestructura tan lligada a l’illa. Sempre ho ha fet de manera paral·lela, tenint en compte els canvis que ha experimentat el territori, i s’ha donat resposta a les necessitats del seu teixit socioeconòmic, així com el sector turístic”, ha assenyalat.

Valenzuela també ha valorat l’encaix de l’aeroport de Menorca en la idiosincràsia local i l’evolució com a equipament de serveis en un marc de Reserva de la Biosfera. “L’aeroport ha crescut de la mà de l’illa, i ho hem fet mitjançant una gestió inclusiva i sostenible, amb el clar objectiu de respectar al màxim el seu entorn”, ha insistit. A més, la directora ha explicat que Aena continua apostant per implementar nous sistemes tecnològics per beneficiar els usuaris: “Aquests darrers anys s’hi ha afegit un nou component estratègic d’innovació molt rellevant, que situa l’aeroport de Menorca al capdavant del sector en l’àmbit europeu”.

Les obres de l’actual aeroport es varen iniciar l’any 1967, per donar resposta a les necessitats de l’illa a l’increment del trànsit aeri. L’activitat aeroportuària es concentrà a l’aeròdrom de Sant Lluís fins que l’any 1965 es canvià oficialment la denominació de l’equipament per Maó. La inauguració de les noves dependències es va fer el 24 de març de 1969, amb una pista i una terminal. El nombre de passatgers que hi varen passar es duplicà en dos anys, passant dels 112.000 viatgers el 1968, als 239.000 del 1970.

El creixement turístic dels anys 70 va obligar a fer obres a la terminal i el 1977 s’amplià la zona de trànsit internacional. L’any 1979 s'aconseguí triplicar el nombre de viatgers registrats el 1970. L’any 1986 es va arribar a la històrica xifra del milió d’usuaris. Aquell any fou l’últim que la instal·lació patí una ampliació, que afectà principalment la zona de sortides internacionals i els taulells de facturació.

stats