Societat 16/07/2020

Convoquen una vaga indefinida en el servei de neteja dels portaequipatges de Son Sant Joan

El SITEIB critica la manca de personal i de material per desinfectar-los i diu que són un focus important de contagis del covid-19

Ara Balears
1 min
L'aeroport de Son Sant Joan. / ARA BALEARS

PalmaEl Sindicat Independent de Treballadors i Empleats de les Illes Balears (SITEIB) recrimina la falta de personal i les males condicions del servei de carros portaequipatges, els quals "queden tirats a les instal·lacions aeroportuàries sense que ningú no els desinfecti". A més, assegura que "són un focus potencial de transmissió del covid-19".

Segons ha informat l'agència Efe, d'ençà que l'empresa Interserve Contract Services SA, que presta el servei de portaequipatges, va presentar l'ERTO, només un 20% dels treballadors s'ha reincorporat a la feina. El sindicat, atenent que Son Sant Joan ja s'apropa al 75% del trànsit habitual, considera que la situació és insostenible. A més, denuncia que els treballadors no tenen els recursos necessaris per netejar i desinfectar el material, que no hi ha suficients punts on col·locar els carros i que queden tots per diferents llocs de les instal·lacions sense cap tipus de control.

El mateix sindicat ha recriminat a Aena que consenti aquesta situació. Per això ha explicat que la vaga començarà dia 31 de juliol i es prolongarà de manera indefinida els divendres, dissabtes i diumenges de cada setmana (dies amb més afluència de viatgers).

stats