Societat 15/06/2022

L'advocat de la mà dreta de Cursach, sobre la macrocausa: "És un camp minat"

La defensa de Tolo Sbert ha demanat anul·lar la investigació del cas que es jutja des d'aquest dilluns a Palma

2 min
Tolo Sbert, a la seva arribada a l’Audiència de Palma aquest dilluns.

PalmaLes defenses del cas Cursach continuen insistint que tota la investigació de la macrocausa va estar contaminada i que això fa inviable jutjar els fets. "Tenen un problema a l'hora d'enjudiciar perquè són en un camp minat, perquè res és el que sembla", ha advertit aquest dimecres la defensa de Tolo Sbert —mà dreta de Bartomeu Cursach— en la tercera jornada de qüestions prèvies al tribunal de la Secció Primera de l'Audiència de Palma.

L'advocat de Sbert, Antonio Martínez, ha sol·licitat aquest matí que s'anul·li la instrucció del cas Cursach, al·legant que es van vulnerar els drets de defensa. Per això, ha advertit que l'escrit del Ministeri Fiscal —fet a partir d'aquesta investigació— "es pot llençar als fems" i que "no serveix per a res". Subiran estava "contaminat", ha sentenciat.

Aquesta ha estat la tercera jornada de qüestions prèvies de la macrocausa, que ha estat marcada per l'exposició de Martínez. El misser de Sbert ha seguit la línia marcada per la defensa de Bartomeu Cursach ahir, qui ja va demanar l'absolució del seu client. Així, el judici avança amb sis acusats menys, després que l'Audiència els absolgués arran de les retirades de càrrecs de les acusacions.

A més, Martínez s'ha queixat també del temps que es va prolongar el secret de sumari del cas. L'advocat de Sbert ha denunciat que no és "normal" que duràs de 2013 a 2018, i ha remarcat que "deu ser el rècord d'Espanya o del món".

L'advocat ha assegurat que tot el que envolta el Cas Cursach està marcat per la vulneració dels drets a un judici just amb totes les garanties i ha remarcat que s'hauria de dictar la nul·litat del cas davant la "a violència exercida sobre les persones investigades, fins i tot d'alguns testimonis".

En aquest sentit, s'ha referit a l'acte dictat, el passat 6 de juny, per la Sala penal del Tribunal Superior de Justícia de Balears en el qual s'acordava jutjar al jutge Manuel Penalva i al fiscal Miguel Ángel Subirán per diversos delictes de prevaricació, coaccions i amenaces, revelació de secrets i obstrucció a la Justícia.

stats