Societat 31/03/2020

Administracions Públiques nega que esperin 400.000 ERTO i atribueix la xifra a un error

El conseller Iago Negueruela calculava que hi hauria uns 200.000 treballadors afectats pels expedients temporals de regulació d'ocupació

Catalina Riera
1 min
Gran part de les empreses de Balears s'han vist obligades a tancar les seves portes

PalmaLa Conselleria d'Administracions Públiques desmenteix que el Govern esperi que la xifra de treballadors afectats per expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO) arribi als 400.000. Admet que aquesta dada sortia en un document intern del qual s'ha fet ressò el Diario de Mallorca, però assegura que era una "circular interna" i que la xifra que hi constava estava "equivocada". "Les dades correctes són les que ha publicat Treball", asseguren a l'ARA Balears fonts de la Conselleria d'Administracions.

Cal recordar que la xifra de 400.000 treballadors afectats seria just el doble de la que va admetre dijous el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela. Va explicar que ja havien rebut 8.000 expedients que afectaven més de 70.000 treballadors i que estimaven que en rebrien el doble, i això només pel que fa als de força major. El total d'ERTO, va aventurar, superarà, segons els seus càlculs, les 200.000 persones afectades.

Negueruela també va recalcar que com més ERTO hi hagi "voldrà dir que no s'està acomiadant treballadors". A part d'aquests expedients, aplicats per la majoria d'empreses, també hi haurà sectors econòmics que, malgrat no suspendre la seva activitat, estaran afectats de manera indirecta pels tancaments decretats per l'estat d'alarma.

stats