Societat 02/10/2021

S'admet a tràmit la querella del Govern contra l'influencer Naïm Darrechi

El Jutjat d'Instrucció número 2 de Palma ha admès la denúncia per un presumpte delicte de discriminació

ARA Balears
1 min
Naim Darrechi, el tiktoker més seguit d'Espanya

PalmaLa querella que el Govern va interposar contra l'influencer Naïm Darrechi per un presumpte delicte de discriminació ha estat admesa avui pel Jutjat d'Instrucció número dos de Palma. Segons ha informat la Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat, s'ha admès a través de l'Advocacia de les Illes, i també en representació de l'Institut Balear de la Dona.

Tal com es va acordar fa uns mesos l'Executiu balear, la querella es va posar per la difusió viral d'una entrevista en la qual l'influencer reconeixia l'engany que utilitzava amb les dones a l'hora de tenir-hi relacions sexuals. Darrechi presumia de mentir i obtenir el consentiment de les seves parelles sexuals per poder ejacular sense preservatiu ni sense cap tipus de mesura anticonceptiva argumentant que era estèril.

La Conselleria ha volgut recordar que aquesta declaració es va fer pública davant milions de joves que el segueixen a les xarxes socials i, a més, ha reforçat el fet que exerceix "una influència indubtable" pel fet de tenir més de 26 milions de seguidors a TIkTok, set milions a Instagram i 3,9 de seguidors a Youtube. Així, a criteri de l'Advocacia de les Balears, aquests fets poden suposar una pena d'entre sis mesos i dos anys de presó i una multa d'entre sis i 12 mesos per accions que suposen humiliació, menyspreu o descrèdit de qualsevol de les seves víctimes.

Cal recordar que el juliol passat l'Institut Balear de la Dona, emparant-se en l'article 52 de la Llei de protecció integral a la infància i l'adolescència, també va denunciar Darrechi davant l'Agència Espanyola de Protecció de Dades per demanar el tancament del seu canal de Youtube i el de TikTok, i també va ser admesa a tràmit.

stats