Societat 12/12/2019

Les lleis d'addiccions i de consum, els principals objectius de Salut per al 2020

Aquest dijous s'ha fet la 18a sessió ordinària del Consell de Salut de les Illes Balears

Ara Balears
1 min
Avui s'ha celebrat la 18a sessió ordinària del Consell de Salut de les Illes Balears./ GOIB

PalmaLa consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, ha assegurat que els principals objectius de la Conselleria de Salut per a l'any 2020 impliquen crear lleis d'addicció i consum. Així, Gómez, que ha presidit aquest dijous la 18a sessió ordinària del Consell de Salut de les Illes Balears, ha destacat l'impuls a la nova llei de protecció de les persones consumidores i usuàries i a la nova llei d'addiccions, per tal que es puguin aprovar l'any 2021.

Patricia Gómez també ha remarcat que dins l'àmbit assistencial volen continuar fent feina amb les línies estratègiques d'enguany i que donaran prioritat a l'atenció a les persones amb malalties cròniques i a la salut mental.

Tot això, ha assegurat, suposarà continuar invertint en professionals i recursos. En aquest sentit, ha destacat les inversions que es faran en diversos centres de salut i altres infraestructures com l'Hospital Psiquiàtric, l'Hospital de Manacor, l'antic Son Dureta, o el Verge del Toro a Menorca. La consellera ha recordat que, per arribar als objectius, Salut disposarà de 1.726 milions d'euros.

A més, s'ha fet un balanç dels objectius que s'han assolit durant el 2019 i han destacat l'aprovació dels decrets de carrera investigadora, de formació sanitària especialitzada i de promoció de la dieta mediterrània en els centres educatius i sanitaris.

stats