Societat 05/10/2020

Un acusat d'intentar atropellar quatre persones a la sortida d'una discoteca declara que els frens li varen fallar

Els fets varen tenir lloc a Palma l'abril del 2019 i la Fiscalia demana una pena de deu anys de presó

Ara Balears
2 min
El judici als dos guàrdies civils ha començat aquest dimarts a l'Audiència Provincial. ISAAC BUJ

PalmaEl conductor de 20 anys acusat d'atropellar quatre persones a la sortida d'una discoteca de l'Arenal, a Palma, ha declarat aquest dilluns a l'Audiència de Palma en el primer dels quatre dies que de judici pels fets, que varen ocórrer l'abril del 2019. La Fiscalia demana deu anys de presó per al processat, que ha defensat que els frens del vehicle no li responien, segons ha informat l'agència EFE. El jove, al qual ja havien condemnat anteriorment per delictes contra la seguretat viària per conduir sense carnet el 2017 i el 2018, està acusat de cometre quatre delictes d'homicidi en grau de temptativa.

L'acusat ha assegurat durant la vista que "en cap moment" va actuar amb intenció de causar danys. Sobre la nit dels fets, ha explicat que havia discutit amb un conegut que es trobava dins la discoteca i ha puntualitzat que "va ser una discussió, més que una baralla". A banda d'això, ha reconegut que va consumir begudes alcohòliques i marihuana i ha manifestat que no recorda haver conduït el cotxe "a tota velocitat", tal com recull el Ministeri Fiscal al seu escrit d'acusació.

Segons la versió del processat, moments després de la discussió va partir de l'Arenal amb el seu cotxe, però més tard va tornar perquè no veia els cotxes dels seus amics i "no sabia si havien tingut algun accident". Va ser en aquell moment quan, en tornar al carrer de la discoteca, el pedal de fre no li respongué i va haver d'accionar el fre de mà uns 20 metres abans d'arribar a l'establiment. Malgrat això, no va poder evitar atropellar quatre de les 20 persones que es trobaven en aquell moment a la sortida del local.

El jove que va discutir amb l'acusat aquell vespre també ha declarat a la vista com a testimoni i ha donat suport a l'escrit de la Fiscalia, en què relata com –abans de l'accident– varen haver de treure l'acusat de la discoteca per evitar una baralla. Una vegada a l'exterior, el testimoni ha assegurat que el processat li va clavar un cop de puny i li va mossegar a la cara. Uns amics dels dos joves els varen separar mentre l'agressor amenaçava de mort el testimoni, al qual coneixia d'ençà que eren petits.

Per altra banda, una de les víctimes de l'incident ha confirmat que es va produir una baralla entre els dos joves citats a declarar aquest dilluns. Aquest mateix testimoni ha assenyalat que va haver d'estar 72 dies de baixa per les lesions que va patir i que li han quedat seqüeles físiques i psíquiques. Per això, tant ell com una altra de les persones atropellades demanen una indemnització econòmica de 2.028 euros per ferides i 600 euros per les seqüeles.

stats