Societat 23/05/2023

L'acusat d'assetjar la seva parella, qui es va suïcidar, ho atribueix tot a la denúncia d'ella

La Fiscalia demana set anys de presó i sosté que l'home va enviar centenars de missatges a la dona, contra la qual tenia una ordre d'allunyament

ARA Balears
1 min
Imatge de l'acusat assegut al judici.

PalmaLa Secció Segona de l'Audiència de Palma ha acollit aquest dimarts el judici contra un home acusat d'incomplir la condemna i assetjar la seva exparella, qui es va acabar suïcidant. L'home ha negat haver contactat amb ella o haver-li enviat paquets i correus des de la ruptura i atribueix els fets a una denúncia que va interposar la dona: "A partir d'aleshores, va ser la guerra". Per aquests fets, la Fiscalia demana set anys de presó per infringir la condemna, maltractament psíquic i habitual i coaccions.

A preguntes del Ministeri Públic, l'acusat ha reconegut que la relació va acabar per decisió d'ella i també ha dit que era conscient que tenia una ordre d'allunyament. Amb tot, ha assegurat que des de la ruptura no va tenir cap contacte amb ella, va tornar a Bèlgica i allà tornar a fer la seva vida. De la mateixa manera, contra el que sosté la Fiscalia, l'home ha negat que enviàs a la dona centenars de missatges i correus electrònics amb expressions de menyspreu i intimidatòries.

L'home tenia prohibit comunicar-se i acostar-se a la seva exparella, de manera que després dels presumptes missatges l'home va ingressar a la presó i, en sortir, el desembre del 2014, la dona es va mudar a Eivissa davant la por que el processat continuàs assetjant-la. Davant això, l'acusació assegura que l'home li va enviar almenys una dotzena de paquets postals, la qual cosa també ha negat. De la mateixa manera, ha negat haver publicat a les xarxes socials fotos d'aquarel·les que la dona havia pintat i que venia a través d'Internet amb comentaris de menyspreu.

stats