Salut
Societat 15/03/2023

Álvaro Morte: "Em van dir que em tallarien la cama, que no sabien quant em quedava..."

L'actor ha rememorat en una entrevista els complicats moments de salut que va viure fa 15 anys

2 min
El Profesor (Álvaro Morte) es troba en un dels seus pitjors moments.

BarcelonaL'actor Álvaro Morte ha parlat a la Cadena Ser de la malaltia que va patir fa 15 anys, quan li van diagnosticar un càncer a la cuixa esquerra. "Em van dir que em tallarien la cama, que no sabien quant em quedava... Quan et donen una notícia d'aquest tipus, t'ho pots prendre de moltes maneres. Ets completament lliure de prendre-t'ho com vulguis", reflexiona l'actor, de 48 anys i conegut per haver donat vida a El Profesor de la sèrie La casa de papel.

Al programa El Faro, Morte ha assenyalat que l'actitud és important, però no decisiva, com a vegades es fa creure al pacient. "Sembla que últimament hi ha com un corrent amb què jo no estic gens d'acord que és aquest de «si tu creus que et curaràs, et curaràs i segur que guanyaràs la batalla». El malalt ja en té prou amb el que té. El que ha de lluitar per salvar el malalt és el metge. I si el metge té diners per salvar-lo, ho farà millor i més ràpid. Però no podem abocar la responsabilitat que et curis o no en si estàs més o menys animat, o si t'ho prens millor o pitjor", ha expressat l'actor, tot defensant la sanitat pública.

Sobre la forma com va lluitar emocionalment contra la malaltia, Morte ha explicat que sempre intenta "riure de tot el que pot". "No vull dir que m'ho vaig prendre de conya, de cap manera, però sí que és veritat que vaig intentar que no m'enfonsés els ànims", ha explicat l'actor. Es va arribar a replantejar la seva carrera interpretativa, i ha assegurat que des de llavors no ha tingut cap recaiguda. "Si bé és cert que hi ha una part que dius: «Bé, si em tallen la cama, ¿com continuaré treballant com a actor?». Però vaja, vaig preferir no pensar-ho i al final afortunadament tot va sortir bé i no m'ha tornat a donar problemes mai més", ha confirmat. "El pitjor d'una malaltia és sentir-se malalt. El que a mi em va funcionar per enfrontar-m'hi va ser sentir-me viu", ha reflexionat Morte durant l'entrevista de Mara Torres.

@la_ser “Me dijeron que me cortaban la #pierna”: #AlvaroMorte habla de su #experiencia tras ser diagnosticado de un #cáncer hace 15 años #entrevistas #foryou ♬ sonido original - Cadena SER
stats