Societat 31/08/2020

En un mes i mig a les Illes s'han aixecat 308 actes per no complir amb les normes relatives al covid-19

Aquest cap de setmana s'han iniciat les inspeccions als bars i establiments ubicats en els polígons industrials

Ara Balears
1 min
Imatge d'una de les intervencions que s'han fet aquest cap de setmana.

PalmaEls operatius anticovid coordinats per Emergències, formats per inspectors de la Comunitat i dels consells insulars i per agents dels diferents cossos i forces de seguretat, han duit a terme, des del 10 de juliol (quan es varen posar en funcionament), un total de 495 actuacions, 308 de les quals han acabat amb aixecament d'acta, segons ha informat la Conselleria d'Administracions Públiques en un comunicat.

La Conselleria ha assenyalat que durant la darrera setmana s'ha actuat per primera vegada als bars i establiments ubicats en els polígons industrials. La intenció, segons expliquen en el comunicat, és "millorar el grau de compliment de la normativa en aquest entorn, caracteritzat pels berenars grupals en els quals no sempre es respecta la distància interpersonal".

Si se sumen aquestes intervencions als polígons i les habituals en establiments d'oci, s'han fet 40 inspeccions i s'han aixecat 25 actes entre el 24 i el 30 d'agost. Per illes, el balanç setmanal deixa 30 inspeccions a Mallorca amb 17 actes aixecades, 5 intervencions a Menorca, totes amb acta, i 5 inspeccions a Eivissa, amb 3 actes aixecades.

La consellera d'Administracions Públiques i Modernització, Isabel Castro, ja ha signat les primeres comunicacions d'inici de procediment sancionador als infractors, que ara tindran possibilitat de fer les seves al·legacions.

Precisament, la consellera ha fet referència a les noves normes per lluitar contra la pandèmia que es varen aprovar en el Consell de Govern del divendres 28 d'agost i ha dit que "qualsevol gest petit al qual no donem importància ens posa en risc a nosaltres i als nostres éssers estimats". Per això, Castro ha remarcat que "hem de complir amb les mesures de seguretat, sense excuses ni excepcions".

Els incompliments de les normes relatives al covid-19 preveuen sancions d'entre 100 i 3.000 euros per a les infraccions lleus, d'entre 3.001 i 60.000 euros per a les greus, i d'entre 60.001 i 600.000 euros per a les considerades com a més greus. Es consideren infraccions lleus, però amb sancions fins als 100 euros, no utilitzar mascareta quan sigui obligatori i fumar en els espais d'ús públic.

stats