Societat 31/01/2019

Accepta tres anys de presó per haver amenaçat la seva dona que la tiraria per un pont de l'autopista

El tribunal absol l'acusat dels delictes de temptativa d'homicidi i de maltractament habitual

S. Vidal
2 min
Accepta tres anys de presó per haver amenaçat a la seva dona que la tiraria per un pont per l'autopista

PalmaL'Audiència Provincial de Palma condemna un home a tres anys de presó per haver amenaçat a la seva dona que la llançaria per un pont de l'autopista.

En el judici que se celebrà aquest dilluns es considera provat que el 2 de març de l'any passat l'acusat va anar a cercar la seva dona a la feina després d'una tensa conversa telefònica en què ell l'acusava d'infidelitat. En arribar, la colpejà i durant el camí de retorn a casa seva la va anar maltractant. Quan passaven pel pont de la via de cintura que enllaça amb el poliesportiu de Son Moix va empényer la víctima mentre la insultava. Ella es va fer un cop al cap. Agafant-la de la jaqueta la va tornar a aixecar i la va obligar a mirar els cotxes mentre l'amenaçava que la tiraria. "Mentre això passava la dona intentava tranquil·litzar-lo i li deia que la deixàs fer, que tenien quatre fills en comú", recull la sentència. La decisió judicial no considera provat que hi hagués un intent d'homicidi, ja que es necessitaria una força que, segons els testimonis mèdics, no es va produir.

Ara bé, sí que queden provats els episodis de maltractament durant tot el camí fins a l'arribada a casa, on hi havia la germana i una cosina de la víctima que acabaren telefonant a la policia.

La pena dictada és de dos anys de presó per amenaces i un any per maltractament, a més d'una multa de 360 euros. A més a més, no es podrà acostar a menys de 500 metres de la víctima durant sis anys. Quan s'hagi complert una tercera part de la condemna, l'acusat serà expulsat al seu país d'origen i no podrà tornar a venir a Espanya en els següents deu anys.

stats