Societat 09/10/2019

Després de l'FP, més de la meitat de l'alumnat troba feina el primer any i un 76%, al cap de tres anys

Instal·lació i Manteniment és el curs amb més sortides i menys demanda, i a Activitats Esportives li passa just el contrari

Maria Fuster
2 min
El conseller de Treball Yago Negueruela i el conseller d'Eduació  a la presentació de l'anàlisi de la inserció laboral dels titulats de FP

PalmaSatisfacció per part del Govern per l'alt grau d'inserció laboral que tenen els titulats de Formació Professional, segons l'anàlisi presentada aquest dimecres per les conselleries de Treball i Educació. El document assenyala que després de l'FP, més de la meitat dels estudiants, en concret, un 63%, troba una feina durant el primer any. La taxa s'incrementa i se situa en el 76,4% al cap de tres anys d'acabar els estudis.

La taxa més alta d'inserció laboral és la del curs d'Instal·lació i Manteniment, que arriba al 86,8%, però, segons el director general d'Educació, Toni Baos, és la que "té menys demanda". Just el contrari passa amb la formació en Activitats Físiques i Esportives, que Baos assegura que té més demanda que cap altra per part de l'alumnat i, en canvi, és la que menys demanda laboral té, un 40,4%.

D'altra banda, Negueruela ha destacat que "els de Grau Superior tenen una taxa d'inserció laboral de més d'un 70% el primer any després dels estudis". Aquesta formació "és una de les millors opcions de sortida al mercat laboral", ha dit el conseller de Treball, qui també ha posat en relleu que "un de cada tres estudiants d'FP Bàsica continua estudiant".

El conseller d'Educació, Martí March, ha recordat que la legislatura passada es va fer un pla integral d'FP de les dues conselleries, Educació i Treball. March ha destacat que "l'FP és un element estratègic per millorar la productivitat, a través de la millora de la formació dels treballadors".

Un 15 % dels titulats d'FP superior tenen 30 anys, cosa que significa que aquesta formació esdevé una opció de retorn a l'educació. En aquest sentit, afirma el conseller d'Educació, l'FP serveix per rebaixar la taxa d'abandonament escolar. La passada legislatura es va reduir d'un 26% a un 24%. "Això implica recuperar persones que havien deixat el sistema educatiu", diu.

El curs 2017-2018 varen acabar els estudis d'FP 4.462 persones, un 28% més que més que el curs 2014-2015. Per Illes, a Mallorca varen cursar FP 3.691 persones; a Menorca, 409, i a les Pitiüses, 362. Per graus, 528 alumnes varen fer FP Bàsica; 2.227, de Grau Mitjà, i 1.707, de Grau Superior.

A final de setembre, la Conselleria va anunciar que més de 15.000 alumnes de les Illes estudiaran enguany aquesta formació educativa, que fins i tot pot arribar als 16.000. Encara no hi ha xifres perquè la matrícula continua oberta fins al 31 d'octubre.

stats