Plataforma Antiautopista: "L'anunci de reducció de l'autopista Llucmajor-Campos és un engany a la ciutadania"

Ho qualifiquen de "fals" i afirmen que es basa en una manipulació de les dades presentades

Segons la Plataforma Antiautopista , l'anunci de reducció de l'autopista Llucmajor-Campos fet per la consellera insular de Territori,  Mercedes  Garrido, és "fals" i es basa en una manipulació de les dades presentades fins ara. A sseguren que, més enllà de les dades concretes, "tot aquest engany es basa en el fet d'amagar informació des del principi de la tramitació del projecte".

Des de  la Plataforma  manifesten que el fet de voler fer veure que l'autopista Llucmajor-Campos, amb amplades de 45,5 metres, serà més estreta que l'autovia de Manacor, "no s'aguanta de cap manera. Els amidaments que hem realitzat sobre escala real mostren amplades de 28 metres, amb màxims de 40 metres", informen en el comunicat.

A més, declaren que ni contractació, ni el departament de Carreteres, ni el contractista tenen constància que s'hagi obert la possibilitat de fer cap canvi al projecte. "Només es tracta d'un anunci mancat de contingut legal i procediment que el pugui fer viable. De fet, una reducció significativa faria obligatori un nou procediment de redacció i adjudicació del projecte", exposen.

Per altra banda, denuncien que persistir a anomenar aquest macroprojecte "desdoblament" és un intent d'amagar informació sobre els impactes reals de la infraestructura. "Que una carretera de 10 metres es reconvertís en una de 20 podria ser un desdoblament; que acabi ocupant 4,5 o 5,5 vegades més superfície, multipliqui per 4 els seus carrils (de 2 a 8), ocupi 52 hectàrees i  tingui  uns costos inicials de 33 milions no és un desdoblament", conclouen des de la Plataforma.

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF