Salut detecta 128 nous casos de coronavirus a les Illes, la xifra més alta des de l'inici de la pandèmia

Actualment hi ha a les Balears 449 persones amb covid-19 actiu, 122 més que ahir dilluns

El Servei balear d’Epidemiologia, dependent de la Direcció General de Salut Pública i Participació, ha confirmat fins aquest dimarts 2.846 casos de persones amb SARS-CoV-2 a la Comunitat, 128 més que ahir.  D’altra banda, 2.167 persones s’han curat, 6 més que aquest dilluns, i no s'ha notificat cap defunció nova per covid-19 i l’acumulat de morts per coronavirus les Balears és de 230 persones. Aquestes dades suposen que a la Comunitat hi ha 449 casos de covid-19 actius, 122 més que ahir, una xifra total similar a la de final de març, concretament el dia 24, quan hi havia 443 casos actius.

Fins aquest dimarts la xifra més elevada de les Illes de nous contagis es va comunicar el 28 de març en ple pic de la pandèmia, amb 107 nous casos, s ense tenir en compte les dades del 2 de juny, a les quals es varen incorporar els resultats dels tests d'anticossos i la dada va pujar fins a 110 nous positius en un dia. 

Salut assegura que els darrers dies s'ha produït un increment de comunicació de casos al Ministeri, que obeeix a les tasques de detecció precoç que es fan des del Centre Coordinador de Covid-19 d'Atenció Primària. Les infermeres rastrejadores del Centre Coordinador contacten amb una mitjana de 9 persones que han estat en contacte estret amb cada nou cas. A tots els contactes estrets se'ls fa una prova PCR. La Conselleria remarca que gairebé un 70% dels nous casos comunicats al Ministeri corresponen a persones que són asimptomàtiques i que han pogut ser diagnosticades gràcies a l’estratègia de recerca de casos de les Illes Balears. 

544 persones ateses per contagi de SARS-CoV-2

El Servei de Salut, per la seva banda, informa que hi ha 544 persones ateses per contagi de SARS-CoV-2. D’aquestes persones, hi ha 87 casos en atenció hospitalària (7 a l’UCI) i 457 a Primària. Entre aquests casos hi ha persones amb la infecció per covid-19 superada.

Per illes, a Mallorca hi ha 84 persones hospitalitzades (48 de les quals per causes socials, no clíniques) i 6 es troben en unitats de cures intensives. 426 persones són seguides al domicili per part del servei d’Atenció Primària. A Menorca no hi ha cap persona ingressada a l’hospital Mateu Orfila i 17 són ateses a domicili per part de Primària. A Eivissa són 3 les persones hospitalitzades (1 a l’UCI). A més, 12 casos confirmats són seguits a Eivissa a domicili amb atenció per part dels seus centres de salut i 2 a Formentera.

Pel que fa als professionals sanitaris, n’hi ha 72 que es troben en vigilància (57 a Mallorca, cap a Menorca i 15 a Eivissa) i 12 que tenen el contagi actiu (tots a Mallorca). En total, s’han notificat 378 casos entre el personal sanitari d’ençà que va començar la pandèmia.

Els laboratoris dels hospitals públics de la Comunitat, així mateix, han duit a terme 195.117 proves (152.415 PCR, 10.814 tests ràpids d’anticossos i 31.888 serologies).

Quant a la situació a les residències de gent gran, els centres no han notificat cap contagi nou i ara mateix hi ha un resident positiu en coronavirus, 259 que han superat la infecció i 89 que han mort. A més, no queda cap treballador amb contagi actiu a cap residència per a gent gran. A les residències per a persones amb discapacitat no hi ha cap cas actiu.

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF