Primera jornada de restriccions sense sancions a les Balears després de decretar-se l'estat d'alarma

La labor de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil s'ha centrat a sensibilitzar i informar la ciutadania

La Policia Nacional i la Guàrdia Civil, en coordinació amb les diferents policies locals, estan duent a terme un seguiment i accions d'informació per a les persones que transiten encara pel carrer, en el primer dia de restriccions pel coronavirus, en el qual no han imposat cap sanció a les Balears, segons ha informat l'agència Efe.

La seva labor aquest diumenge s'ha centrat a sensibilitzar i informar la ciutadania i també els turistes mitjançant locucions de megafonia en quatre idiomes. De moment, no ha estat necessari aplicar cap sanció, segons ha informat la Delegació del govern espanyol.

La primera jornada de restriccions, després de decretar-se l'estat d'alarma, s'està desenvolupant sense incidències significatives i amb ampli seguiment per part de la ciutadania, detalla la Delegació.

Sánchez pren el control de tot l'Estat per aturar el coronavirus

Els cossos de seguretat de l'Estat i les policies locals informen els ciutadans que transiten per la via pública de les restriccions que preveu el Reial decret per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada per la Covid-19.

En aquestes activitats informatives també s'avisa de les sancions que poden arribar a aplicar-se, amb multes que poden anar dels 600 als 30.000 euros.

En les accions informatives s'han afegit locucions en quatre idiomes (castellà, català, anglès, alemany) que s'emeten en diferents localitats de la Comunitat per informar els turistes que encara surten al carrer.

Segons la Delegació del govern, després de l'ús de la megafonia, i de manera gradual, les persones han anat abandonant la Platja de Palma, de manera que al voltant de les 14.00 hores era buida.

La Delegació del govern informarà dues vegades al dia a partir d'aquest dilluns de com es desenvolupa cada jornada en relació amb el compliment del decret d'alarma.

Palma, confinada pel coronavirus

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF