Un total de 35 forns de Palma participaran en la sisena edició de la Ruta del Llonguet

Els ciutadans podran consultar quins són els establiments inscrits a través de l'aplicació mòbil 'Pa d'aquí, forn i tradició'

L'Ajuntament de Palma ha anunciat que un total de 35 forns de Ciutat participaran en la sisena edició de la Ruta del Llonguet, que començarà el 21 d'octubre i finalitzarà el 16 de desembre. Cort ha destacat que, com a novetat, enguany els ciutadans podran consultar quins són els forns inscrits a través de l'aplicació mòbil 'Pa d'aquí, forn i tradició'. Aquesta millora, segons el Consistori, permet geolocalitzar els forns i conèixer les dades de contacte de cada un, l'horari de venda i les especialitats de cada establiment. L'app també dona informació de la marca i les tipologies de pans considerats tradicionals a les Illes.

Cort ha assenyalat que es manté el preu d'altres anys: cada dimecres s'oferirà un entrepà de llonguet amb una beguda per tres euros. Cada establiment informarà els clients dels tipus d'entrepans i begudes que inclou la promoció. 

Coincidint amb la celebració del Dia mundial del pa, el batle de Palma, José Hila, amb el regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Rodrigo Romero; la directora de l'Institut d'Innovació Empresarial de les Illes (IDI), Mariona Luis, i el president de l'Associació de Forners i Pastissers de les Balears, Pep Magraner, han presentat aquest divendres aquesta nova edició. 

El llonguet multiplica per cinc el seu consum gràcies a la ruta que el promociona

Hila ha recalcat que amb aquesta cita es promociona el producte local, alhora que "potenciam els comerços que més han patit la disminució del turisme i el canvi d'hàbits de la ciutadania a causa de la pandèmia".

El president de l'Associació de Forners i Pastissers ha incidit en la importància de l'app, que "permetrà als clients consultar quins forns hi participen, les varietats d'entrepans que ofereixen i fins i tot fer encàrrecs o demanar que els els duguin. Donam facilitat adaptant-nos a la nova realitat sanitària".

Per part seva, Romero ha explicat que "l'objectiu és que la gent vagi als forns per així donar a conèixer el producte artesà. La ruta és un reclam per fidelitzar nous clients, especialment a aquells comerços que més estan patint la crisi econòmica". 

El Consistori ha subratllat que actualment hi ha 309 establiments adherits a l'aplicació 'Pa d'Aquí'. Mallorca en té 235; Menorca, 51; Eivissa, 20, i Formentera, 3. Els forns que s'hi han adherit es poden consultar a l'aplicació que es va crear l'any passat per promocionar els establiments que elaboren pa de manera tradicional.

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF