La Unitat Militar d'Emergències ja s'ha desplegat a les zones afectades per ajudar en les tasques de rescat

De moment, hi ha prop de 80 efectius, però s'esperen reforços amb embarcacions i helicòpters

J. MAS / C. TUDURÍ / T. CRESPÍ

Prop de 90 efectius de la Unitat Militar d'Emergències (UME) que han arribat aquest dimecres a Mallorca per ajudar en les tasques de rescat i la reconstrucció de les zones afectades ja es troben a Manacor i han instal·lat la seva base d'operacions al poliesportiu Miquel Nadal. Una de les seves primeres actuacions ha estat atendre unes deu persones que encara descansen en aquest centre que s'ha habilitat per rebre les persones afectades per les inundacions i pel qual han passat més de 150 veïns.

Els  veïns  de les zones afectades per les inundacions d'aquest dimarts  esperaven  l'arribada de  l'UME, que s'ha embarcat cap  a les Illes  per ajudar amb les tasques de rescat i de reconstrucció dels nuclis afectats. Manuel Torres, una de les persones ateses, ha explicat l'ARA Balears la situació viscuda en el dia d'ahir i com ha hagut de passar la nit fora de casa.

De moment, ja ha arribat a l'illa la dotació que viatjava amb un avió Hèrcules de l'exèrcit de l'aire, amb 90 efectius, i ja atenen la zones més afectades.  També es desplacen cap a les Illes dos  helicòpters  amb tres cans de recerca.

A l'embarcació que viatja cap a Mallorca hi ha 18 efectius més, així com 8 vehicles i una embarcació per incorporar-se a l'ampli dispositiu  que s'ha posat en marxa i que ja suma més de 100 persones. 

EDICIÓ PAPER 13/07/2019

Consultar aquesta edició en PDF