Madrid destina 1,6 milions a obres d'emergència a la zona del Llevant

S'Illot, Canyamel, la Colònia de Sant Pere i Betlem són els nuclis on es realitzaran tasques de reparació amb aquests doblers

El Govern de Madrid destinarà 1,6 milions d'euros a realitzar obres d'emergència i reparació dels nuclis de s'Illot, Canyamel, la Colònia de Sant Pere i Betlem, tots ells afectats per la torrentada del  9 d'octubre passat. El Ministeri per a la Transició Ecològica, mitjançant la Direcció de Sostenibilitat de la Costa i la Mar, ha declarat com a obres d'emergència les actuacions per a la reparació de danys causats en el litoral del Llevant.

Aquestes obres consistiran principalment en mesures de restauració del domini maritimoterrestre, la reparació d'estructures com passeigs marítims i murs, i la recuperació d'arena a les platges.

La delegada del govern de Madrid a les Illes Balears, Rosario Sánchez, i la cap de Demarcació, Adriana Pousa, han visitat aquest dissabte la zona de s'Illot per explicar aquestes actuacions. Han estat acompanyades pel batle de Sant Llorenç, Mateu Puigròs, la tinent de batle, Antònia Bauzà, i el regidor de Turisme i delegat de s'Illot, Colau Bordal.

El pressupost total aproximat és d'1,6 milions, i el termini estimat de durada de les obres, les quals començaran de manera immediata, és de 4 mesos. En qualsevol cas, les actuacions per a la recuperació de l'arena de les platges afectades s'ajornaran fins al darrer moment, ja que durant l'hivern es pot produir una regeneració de la superfície d'arena seca per la mateixa acció de la mar.

"Des del primer moment hem estat en contacte amb els ajuntaments, perquè sabíem que es tractava d'actuacions prioritàries. Es tracta de nuclis turístics que han d'estar llestos i en condicions per al començament de la pròxima temporada", ha dit la delegada Rosario Sánchez.

A Canyamel, les actuacions previstes són la reparació de la zona de passeig de fusta, el pont i la connexió amb la platja (120.000 euros), a més de la recuperació d'arena a la platja i la seva redistribució (450.000 euros). A s'Illot s'actuarà a la zona del passeig marítim i la rampa d'accés (445.000 euros). També s'haurà de recuperar i redistribuir arena a la platja (450.000 euros). A la Colònia de Sant Pere i Betlem es durà a terme la reparació del mur i de la zona de Cala na Clara (60.000 euros).

EDICIÓ PAPER 20/04/2019

Consultar aquesta edició en PDF