Matas admet que va pressionar el seu govern perquè contractàs Over Marketing

L'expresident del Govern reconeix que va ser "una aposta personal" i "em sentia en deute amb Daniel Mercado"

Jaume Matas va conèixer Daniel Mercado , ara empresari propietari d' Over Marketing , a Madrid quan  era ministre de Medi Ambient. Era una persona "de la qual tenia bones referències", ha dit durant la tercera jornada del judici del cas Over, que investiga presumpta corrupció relacionada amb la campanya electoral del PP de les eleccions del 2003.

I així es va convertir en "una aposta personal" per fer una "bona campanya".
Els problemes, ha explicat l'expresident, arriben quan ja estan al Govern. "Era un empresari cobdiciós , li agradava molt guanyar doblers", ha explicat. "En una reunió l'empresari em plorà dient que havia perdut molts doblers i em va demanar ajuda". Segons Matas , Mercado li explicà que havia perdut molts doblers durant la campanya i per aquest motiu demanà a tots els consellers del seu govern que li donassin feina. "Alguns ho varen fer i altres no". Fer aquesta petició fou l'errada que Jaume Matas ha reconegut. "Era una aposta personal meva i em sentia en deute amb ell".
"Reconec els fets, absolutament", ha dit, i després ha afegit que li agradaria explicar-ho. "Reconec tots els fets i els vull explicar per què he estat implicat en unes vint causes, i tot i jo no tenir la responsabilitat de les coses que es fan perquè no som un òrgan administratiu, he après que en som el responsable. Confiava en una persona que és el senyor Mercado i vaig demanar als meus companys que li donassin feina", s'ha excusat.

"Fa uns mesos vaig demanar a Daniel Mercado si havia fet les feines i les havia cobrat a preu de mercat i em va dir que sí. Ahir el mateix empresari va reconèixer que no. I això és culpa meva, ho he fet pagar a l'administració", ha acabat d'explicar a l'acusació.

Una de les magistrades de l'Audiència li ha demanat si a tots els empresaris que li " ploraven " perquè tenien pèrdues els havia tractat de la mateixa manera. "Evidentment, no", ha contestat. "En aquest cas" ho va fer "perquè partíem de baix ", ha explicat. Ha recordat que partia de zero, deixant tots els càrrecs i que amb Mercado iniciaren un projecte (la campanya del 2003) que els va "unir".

L'advocat de Daniel Mercado ha demanat a l'expresident Matas si coneixia les despeses electorals de l'empresa Over Marketing de la campanya electoral :

-"Sabia si es pagava en A?"
-"No ho sé".
-"Hi ha possibilitat que es pagàs en B?"
-"Sí, és clar. Ho he afirmat i reconegut".
-"La decisió de pagar els doblers de manera no oficial qui la pren?".
-"Els responsables del partit, ja està sentenciat en una altra peça".

EDICIÓ PAPER 14/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF