Ja han arribat els primers chromebooks per pal·liar l'escletxa digital de l'alumnat illenc

La Conselleria ha invertit 850.000 euros en aquests dispositius, les connexions i les llicències necessàries per poder accedir a l'ensenyament virtual

La Conselleria d'Educació ha rebut aquest divendres els primers chromebooks per als alumnes que no disposen de cap dispositiu electrònic per poder accedir a l'ensenyament virtual. Els dispositius han començat a arribar a primera hora al centre de professorat (CEP) Jaume Canyelles Mut de Palma, on es configuraran abans de lliurar-los a les famílies. 

Per tal de pal·liar l'escletxa digital que s'ha pronunciat pel confinament, la Conselleria va comprar la setmana passada gairebé 3.000 chromebooks i dispositius per tenir connectivitat, per a l’alumnat de 5è i 6è de Primària, ESO, Batxillerat i FP, que per falta de terminals informàtics no podien fer les tasques escolars.

El nou Equip d’Impuls a l’Aprenentatge Digital (EIAD), creat a l’inici de legislatura, és l’encarregat de la configuració dels nous equips. Els primers a configurar són els destinats a l’alumnat dels IES i centres de Formació Professional i després serà el torn dels de Primària. 

Un 15% dels estudiants no té les eines per accedir a l’educació telemàtica

En total, els chromebooks, juntament amb connexions, mòdems i llicències necessàries han suposat una inversió de 850.000 euros. Aquestes noves adquisicions s’afegiran als ordinadors portàtils que els centres ja tenien i estan cedint als alumnes que els necessiten. Una vegada l’alumnat torni a classe, els dispositius retornaran a la Conselleria.

Actualment, la Conselleria continua treballant en la coordinació amb ajuntaments, consells i altres entitats per poder donar solucions a la connectivitat, com l’ampliació de la potència del servei wifi a determinades zones per afavorir la connectivitat de les famílies o la compra de targetes SIM de dades, entre d’altres. Paral·lelament, s’està treballant amb la formació dels docents per poder treballar amb aquestes noves eines, tant amb cursos online com amb tutorials i recursos similars.

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF