El Govern identifica 41 balears assassinats en els camps de concentració nazis

La Secretaria Autonòmica de Memòria Democràtica fa pública la llista que va lliurar al Ministeri de Justícia l'agost passat

El Govern ha identificat 41 persones de les Illes Balears assassinades en camps de concentració nazis, segons ha fet públic aquest dilluns mitjançant un comunicat. La Secretaria Autonòmica de Memòria Democràtica ha fet pública la llista que va enviar al Ministeri de Justícia per completar les dades dels espanyols morts en camps de concentració, la qual es va publicar al BOE el passat agost.

La Comissió Tècnica de Memòria i Reconeixement Democràtics va elaborar l'informe i aprovar l'informe, que deixa clar que la llista de víctimes de camps de concentració a les Illes Balears és molt més àmplia, perquè també es consideren víctimes totes aquelles persones que varen estar recloses en camps i varen sobreviure.

L'estudi ha tingut la col·laboració d'arxivers, historiadors locals i entitats de memòria històrica, així com especialistes en la matèria, com Elena Rodríguez. Com a base, s'ha tingut en compte el cens de víctimes encarregat pel Govern als historiadors Bartomeu Garí i Manel Suárez, entre d'altres.

Aquesta llista corregeix la informació inicial del Govern, que xifrava en 50 les víctimes de les Illes Balears mortes en camps de concentració nazis, i que investigacions posteriors han reduït a les 41 actuals. Però no es pot considerar una llista definitiva, sinó oberta als resultats de noves investigacions.

El Govern ha fet pública la llista, la qual es pot trobar enllaçada en aquest article, amb motiu del Dia internacional de commemoració en memòria de les víctimes de l'Holocaust.

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF