El Consell Escolar de Menorca reclama als ajuntaments més implicació envers els adolescents

Lamenten la manca d'alternatives a la tradicional escola d'estiu

El Consell Escolar de Menorca ha demanat a tots els ajuntaments de l’illa més implicació pel que fa a les alternatives d’estiu per a adolescents. Aquesta entitat ha expressat la seva preocupació per l’important percentatge de joves que, a causa de la manca d’opcions a la tradicional escola d’estiu, s’encaminen a conductes “poc positives”. El Consell Escolar denuncia les iniciatives que tenen una finalitat estrictament econòmica, “per obtenir beneficis sense cap escrúpol”.

Consideren que l’oferta d’estiu per a adolescents ha d’anar més enllà de l’escola que els municipis posen a disposició dels pares i mares perquè “els interessos són diferents”. El Consell Escolar assenyala els ajuntaments com a institució que hauria d’assumir la responsabilitat, ja que en té les competències. En aquest sentit, també lamenta que les associacions o entitats que podrien també liderar els projectes no ho puguin fer per “abandonament pressupostari”.

El Consell Escolar de Menorca reconeix que ha intentat posar en marxa algunes solucions, però la manca de recursos i infraestructures ha impossibilitat l’acció. Destaquen la iniciativa de l’Ajuntament de Sant Lluís ‘Compta amb jo’, que uneix la formació amb el voluntariat, i la posaran com a referent en la reunió que han convocat per al pròxim dimarts al Centre de Convencions del Mercadal, amb la intenció d’intentar extrapolar el projecte a la resta de municipis de Menorca. Exigeixen l’assistència dels tècnics de tots els consistoris, així com els representants polítics perquè coneguin solucions “reals i existents”.

EDICIÓ PAPER 21/09/2019

Consultar aquesta edició en PDF