Brussel·les es mostra contrària a la tarifa plana en els vols entre illes

La Comissió Europea considera la proposta desproporcionada i contrària a la normativa comunitària 

La Comissió Europea ha comunicat aquest dimecres al Ministeri de Foment que no comparteix la proposta d'unificar els preus dels vols entre les Illes Balears. Segons la institució, la mesura és contrària a la normativa comunitària i és desproporcionada, ja que entenen que el sistema de connexió actual és adequat i la tarifa plana no està justificada.

La notícia ha estat anunciada en el ple del Senat aquest matí, quan el ministre Iñigo de la Serna ha respost al senador d'ERC Bernat Picornell davant la seva pregunta sobre la millora de la connectivitat entre illes. Així mateix, De la Serna ha remarcat que aquesta és només una primera resposta i que, quan s'obtingui la carta oficial, aquesta serà trasmesa a l'Executiu balear, presidit per Francina Armengol.

El ministre ha explicat també que, tenint en compte el posicionament actual de la Comissió Europea, la fórmula unificada de 30 euros per vol, tant per a residents com per a no residents, no seria legal i que, a més, afectaria negativament molts residents, que acabarien pagant més, mentre que amb la bonificació actual tenen la possibilitat d'obtenir bitllets més barats.

EDICIÓ PAPER 17/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF