Balears informarà sobre la seva intenció de limitar els creuers a la Fira Internacional d'Hamburg

El conseller Iago Negueruela i el batle de Palma, José Hila, assistiran a la fira per mantenir un "diàleg directe i constant amb el sector"

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, i el batle de Palma, José Hila, informaran a la Fira internacional de creuers a Hamburg la intenció del Govern balear de limitar les arribades d'aquests bucs, segons ha indicat aquest divendres la Conselleria de Turisme. També està previst que vagin a la fira, que serà la setmana que ve, el president de l'Autoritat Portuària, Joan Gual de Torrella, i la directora general de Turisme, Rosana Morillo.

La Conselleria ha precisat que el Govern hi assistirà per primera vegada "amb l'objectiu d'analitzar i establir mecanismes de manera conjunta que afavoreixin un escalonament efectiu i real de les arribades d'aquests tipus d'embarcacions" per poder donar sortida als acords de Bellver.

Durant l'estada a la ciutat alemanya, la delegació balear mantindrà de manera conjunta una ronda de contactes preliminars amb les principals companyies de creuers amb la finalitat d'establir "un diàleg directe i constant amb el sector". "A partir de llavors, el Govern podrà abordar el seu objectiu de fixar un sostre que sigui sostenible socialment i econòmicament al turisme de creuers", ha precisat la Conselleria de Turisme en un comunicat.  

Megacreuers, una nova passa cap a la massificació

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF