Una alumna de les proves d'accés a la Universitat: "Enguany és fàcil"

Una vintena d'estudiants de la UIB s'ocupen de resoldre els dubtes dels joves que s'examinen

Més de 5.600 estudiants es presenten enguany a les proves d'accés a la universitat a les Illes, la majoria amb nervis, ja que la seva nota pot decidir si tindran opcions per cursar la carrera que volen triar. Una vintena d'alumnes de la UIB els assistiran per resoldre qualsevol dubte. De moment, no s'ha registrat cap incident en unes proves que, per compensar les dificultats acadèmiques creades pel coronavirus, donen més opcions als estudiants. En aquest sentit,  Celia Giménez diu que "enguany és fàcil". Ella surt contenta del primer examen de Selectivitat, que era d'Anglès. La jove no amaga que li ha anat "molt bé", però, també, confessa que "d'ençà de maig no he aturat i "amb tot el confinament ha estat un poc estressant". També admet que no se la juga gaire, perquè té un notable de mitjana i les seves opcions són Història o Periodisme.

Les aplicacions de cites han estat l'opció que ha triat per fer el comentari de text de l'examen d'Anglès l'alumne Jaume Paton. "Em semblava molt més fàcil que l'altre tema, que era sobre el canvi climàtic i la figura de Greta Thunberg", diu. Ell vol estudiar Educació Primària, una carrera que no té una nota de tall gaire exigent, fet pel qual no té molts de nervis acumulats, explica. A Àngela Rotger li passa el contrari: "Hi he entrat molt nerviosa perquè no sabia com seria la prova, i després ja m'ha espassat quan he vist que no era més difícil que les que hem fet a classe". La inquietud li ve de saber si el resultat dels exàmens li permetrà optar a la carrera que vol: "Me l'estic jugant, perquè vull entrar a Relacions Internacionals i necessit pujar la nota", assenyala. Ella, com la majoria, es va mirar la circular de les instruccions de mesures de prevenció del contagi del covid-19 de la UIB. "He duit aigua, mascareta i tot el que necessitava".

La Selectivitat del covid-19: més normes que mai per fer els exàmens i els mateixos nervis

Entre els més de 20 alumnes de la UIB que s'ocupen d'ajudar els joves que hi van a fer els exàmens hi ha Gabriel Escarrer, estudiant de Biologia. "Sobretot ens demanen si poden anar a veure les aules perquè estan nerviosos". Comenta que tothom té un bon comportament i fa el que toca: "Estan complint totes les instruccions". 

A més dels alumnes col·laboradors i el professorat, aquest any també hi estan més present que altres anys les persones que treballen en l'operatiu de neteja. Entre prova i prova de Selectivitat es netegen els espais. "Ens ocupam, més que res, de la desinfecció de les taules i les cadires", assenyala Paquita Fernández, treballadora de la neteja. "Anam rapidíssim, però tenim temps de fer-ho", comenta la seva companya, Maria Isabel Vargas.EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF