Condemna unànime a l'agressió d'un pacient a dos tècnics del 061

La reforma del Codi Penal del març del 2015 estableix que el personal del sistema sanitari públic és considerat "autoritat pública"

La Conselleria de Salut, el Servei de Salut, la Gerència del 061, i el Sindicat de Tècnics d'Infermeria han condemnat l'agressió contra dos sanitaris del 061 que traslladaven un pacient. El fet es va produir cap a les 21.20 h, quan els tècnics duien a terme en una UVI mòbil un trasllat des del Punt d'Atenció Continuada de Trencadors a l'Hospital Universitari Són Llàtzer.

Segons la versió facilitada per la Conselleria en un comunicat, el pacient, de 68 anys, va començar a agitar-se de manera agressiva i va amenaçar verbalment els sanitaris perquè volia aixecar-se de la llitera. Els dos tècnics varen rebre cops i esgarrapades i un d'ells, a més, va sofrir una lesió a la mà. Per aquest motiu, varen sol·licitar presència policial i, finalment, varen poder traslladar el pacient a l'hospital.

El Servei de Salut ha posat a la disposició dels professionals afectats de l'assistència sanitària suport jurídic i psicològic, que habitual es necessita en aquests casos, i exigirà el màxim rigor en l'aplicació de la llei, segons que ha assenyalat la Conselleria.

La reforma del Codi Penal del març del 2015 estableix que el personal del sistema sanitari públic és considerat "autoritat pública", i preveu una pena de fins a quatre anys de presó per a l'agressor.

Per la seva banda, el Sindicat de Tècnics d'Infermeria, a més de condemnar l'agressió, també ha denunciat que "les agressions contra professionals de la salut s'han incrementat en els últims anys, i constata que cap professional, independentment de la seva categoria, està exempt de sofrir un atac durant l'exercici de les seves funcions".

EDICIÓ PAPER 19/01/2019

Consultar aquesta edició en PDF