Societat 21/09/2019

Un 91% dels balears que van votar el PSOE ho tornaran a fer

Els votants del PP són els que manifesten una major fidelitat, amb un 93%, segons Gadeso

A. T.
2 min
Imatge d'arxiu de l'ARA Balears

PalmaUn 91% dels balears que pensen tornar a votar a les properes eleccions i que van votar el partit socialista asseguren que ho tornaran a fer, segons revela Gadeso en el darrer baròmetre de setembre. Aquests són els que manifesten una major fidelitat de vot després dels simpatitzants del Partit Popular, un 93% dels quals pretén escollir novament aquesta opció el 10 de novembre.

D'acord amb les dades publicades per Gadeso divendres, els menys fidels serien els votants dels partits nous. Els que van optar per Podem ho tornarien a fer en un 89%, mentre que els partidaris de Vox repetirien la seva elecció en un 87% i els de Ciutadans, en un 83%. Així, el 8% dels partidaris de la formació d'Albert Rivera sembla que han perdut la confiança en el seu partit, cosa que també ocorre en el cas del 6% dels que van donar suport a Abascal i el 5% dels que es van decantar per la formació de Pablo Iglesias.

Pel que fa a la intenció d'anar a votar aquest novembre, la majoria de la població balear es mostra disposada a anar a les urnes. Tot i això, un 22% dels que van votar a l'abril avui es decanten per l'abstenció. Segons Gadeso, això "es pot interpretar com un cert cansament davant la poca predisposició d'alguns partits per arribar a pactes d'investidura i formació d'un govern". Els electors que manifesten una major intenció de votar són els simpatitzants dels nous partits. Aquesta xifra ascendeix al 24% entre els que donen suport a Ciutadans, al 23% ente els de Vox i al 22% entre els de Unides Podem.

Així, quasi un 68% dels habitants de l'Arxipèlag es mostra en contra de la convocatòria de noves eleccions. Si bé un 32% s'hi mostra partidari, els que hi estan més d'acord són els votants de Vox, en un 56%, seguits dels del PP, en un 51%, i dels de Ciutadans, en un 48%. L'electorat que s'hi mostra més en desacord és el d'Unides Podem, atès que només un 16% dona suport als comicis, seguit del 19% dels votants del PSOE. En conseqüència, al voltant d'un 80% dels electors d'esquerres haurien preferit "una altra solució".

stats