Societat 22/03/2024

Un 69% dels treballadors d'entitats bancàries a les Balears fa vaga, segons CCOO

Exigeixen un nou conveni que garanteixi la igualtat entre els treballadors

ARA Balears
1 min
La façana d'una sucursal del banc Santanter

PalmaCCOO ha xifrat en un 69% el seguiment de la vaga, aquest divendres, a entitats bancàries de les Balears, segons ha recollit Europa Press. Els treballadors de BBVA, Banca March i Santander reclamen un nou conveni similar al que han signat recentment les patronals d'Estalvi i Cooperatives de Crèdit.

Concretament, exigeixen a les empreses que atorguin un increment salarial a tota la plantilla i que no es faci com fins ara, de manera discrecional i a criteri de les direccions. Consideren que actualment s'està produint un tracte de favor en alguns casos i que s'hauria de regular la situació salarial de tots els treballadors per igual.

La vaga arriba després que les empreses es negassin a acceptar les peticions dels treballadors. Els sindicats que han convocat la vaga (CCOO, UGT i FINE) han volgut remarcar a les empreses que el seguiment de la vaga és la demostració que els treballadors estan disposats a lluitar pels seus drets "fins al final", segons han destacat en un comunicat. Així, els reclamen que els escoltin i que arribin a un acord per signar un nou conveni que sigui just i equitatiu.

Aquesta vaga s'està fent de manera simultània a tot l'Estat i, segons han explicat els sindicats, el seguiment estatal és d'un 75,8%. Els bancs que tenen més treballadors en vaga arreu del territori espanyol són el Banc Sabadell (79,2%) i el Banc Santander (77,1%).

stats