Jocs de llengua
Societat 13/11/2023

6 proves per esmolar l'enginy i la llengua: a jugar!

L'ARA llança una nova oferta de subscripció i regala un exemplar de 'La punta de la llengua', el llibre de jocs lingüístics en català

2 min
El quadern de 'La punta de la llengua'

BarcelonaJeroglífics, sopes de lletres, jocs de lògica, encreuats... i fins a 135 jocs per lubricar la llengua i esmolar l'enginy es troben reunits al nou quadern de La punta de la llengua. Eloi Isern i Cesc Mayor són al darrere d'aquest segell que es dedica als enigmes lingüístics i els passatemps, entre els quals la dinamització dels jocs de l'ARA.

L'editorial Rosa dels Vents publica ara el segon volum d'exercicis lingüístics en català per a adults, ideals per activar el cervell: barbarismes, proves de cultura popular, endevinalles, sinònims, les 8 diferències, anagrames, gramàtica, jocs visuals i fins i tot un "encreuat de les patums" fet col·laborativament amb els millors enigmistes del país (el Senyor Ventura de l'ARA, Fortuny, Pau Vidal, Màrius Serra, Miquel Sesé, V, Jep Ferret i Anna Maria Genís).

Amb motiu de la publicació del llibre, que entronca amb la defensa i promoció del català, un dels pilars de l'ARA, el diari ha llançat una nova oferta de subscripció. Per només 37,99 euros a l'any et pots subscriure al diari digital i emportar-te de regal el quadern de La punta de la llengua 2, valorat en 18,90 euros. Clica AQUÍ.

Aquí tens un avançament del llibre. Sis jeroglífics per posar a prova la teva agudesa visual i lingüística (i al final, les solucions amb totes les pistes!).

1. Enorme, gegantí.

La punta de la llengua

2. Ho fa la valquíria si ho ordena Wagner.

La punta de la llengua

3. Poblet del Priorat.

La punta de la llengua

4. Municipi d'Osca.

La punta de la llengua

5. Preciós destí vacacional prop de Madrid.

La punta de la llengua

6. Tots en voldríem tenir a la família.

La punta de la llengua

Solucions

  1. Colossal (Col, Os, Sal)
  2. Cavalca (Ca val Ca)
  3. Escaladei (Escala de i)
  4. Barbastre (Barba, Astre)
  5. Alcorcón (Al cor [hi ha un] con)
  6. Manetes (Setena M al revés és Manetes)
stats