Societat 17/03/2022

El 53% dels projectes de tutorització de Ciutadella són liderats per dones

El 62% valora la viabilitat d'emprendre l'autoocupació en solitari

Iván Martín
1 min
Joves emprenedors a Ciutadella.

CIUTADELLAEl servei gratuït de tutorització personalitzat de l'Ajuntament de Ciutadella per a persones emprenedores ha donat suport en el seu primer any a un total de 15 projectes, liderats en un 53% dels casos per dones. Aquesta acció compta amb el suport del programa SOIB Desenvolupament Local 2020, i va dirigit a persones o grups que volen emprendre un negoci amb seu a Ciutadella, independentment de si el projecte es troba en fase inicial o més avançat.

D'altra banda, dels 21 promotors que han sol·licitat l'accés al servei, el 62% valora la viabilitat d'emprendre un projecte d'autoocupació en solitari. Així, una de les persones que han demanat el servei és Cora Sánchez, que ha transformat el negoci familiar que aixecà la seva mare. Es tracta de la llibreria La Torre de Papel, que s'ha convertit en el primer espai cultural multidisciplinari de Menorca presidit per gent jove i local.

La proposta, basada en la qualitat, el dinamisme i l'accessibilitat per part del client i de l'artista, li ha permès obtenir el segon guardó dels Premis i Ajuts Carnet Joves de les Balears, dotat amb 2.000 euros i una ajuda de 4.000 euros per posar en marxa el projecte. Finalment, l'Ajuntament de Ciutadella ha remarcat que de l'enquesta feta a les persones usuàries del servei es desprèn que el grau de satisfacció és alt o molt alt.

stats