Habitatge
Societat 09/04/2024

38 famílies interessades per cada anunci de lloguer d'un habitatge a Palma

A escala estatal, la mitjana de contactes se situa en 27, un 55% més que en el mateix període de l'exercici anterior, quan en rebien una mitjana de 17

ARA Balears
1 min
Al registre dels grans tenidors hi ha aproximadament uns 700 habitatges.

PalmaEls anuncis d'habitatges de lloguer a Palma publicats a Idealista en el primer trimestre de 2024 han rebut una mitjana de 38 contactes abans de donar-se de baixa, segons les dades publicades aquest dimarts pel portal immobiliari. A escala estatal, la mitjana de contactes se situa en 27, un 55% més que en el mateix període de l'exercici anterior, quan en rebien una mitjana de 17.

Segons ha explicat Idealista, l'increment de la demanda provocat per la manca de l'oferta disponible ha afavorit que els preus dels lloguers pujassin un 12,5% durant el darrer any. El portaveu de la immobiliària, Francisco Iñareta, ha assenyalat que la "destrucció d'oferta" és conseqüència de "les polítiques en matèria de lloguer", ja que dificulta l'accés a l'habitatge, "amb especial incidència en joves i famílies vulnerables". Segons el portaveu, les polítiques haurien d'anar encaminades a augmentar l'oferta per reduir els preus.

Efectes de la Llei d'habitatge

Els darrers 12 mesos en què ha estat en vigor la Llei d'habitatge han "accelerat" la tensió que "pateixen" les famílies que cerquen un habitatge de lloguer, segons Idealista. En concret, Idealista ha assenyalat que aquesta acceleració a Espanya ha estat d'un 55%, i que ha augmentat a totes les capitals excepte a Sòria, on s'ha reduït un 6%.

Entre els grans mercats, Sevilla ha registrat un major augment dels interessats a cada anunci, amb un 81% més que fa un any. El segueixen els increments de Palma (71%), Madrid (63%), Sant Sebastià (58%), Barcelona (39%), Alacant (34%), Màlaga (31%) i València (15%). Així mateix, a 14 capitals de província el volum de famílies interessades s'ha "més que duplicat", segons Idealista. Així, l'índex immobiliari ha destacat l'augment de la demanda a Còrdova (284%), Huesca (192%), Valladolid (162%), Oviedo (159%), Zamora (152%), Melilla (139%) i Bilbao (138%), entre d'altres.

stats